23 voor 23 terugblik

2023 is bijna ten einde! Aangestoken door Gretchen Rubin van de Happier Podcast heb ik aan het begin van dit jaar een 23 voor 23 lijstje gemaakt. Klik hier als je nog even wilt kijken wat ik daar allemaal op had staan. Het is nu tijd voor de 23 voor 23 terugblik en de lessen die ik geleerd heb. Ook kijk ik al een beetje vooruit naar 2024 en kun je je eigen 24 voor 24 lijstje downloaden!

Mijn 23 voor 23…

As we speak heb ik 11 items van mijn lijstje afgevinkt en misschien komen daar nog een paar bij. Ik heb 15 boeken gelezen (meer zelfs!), ik heb het Noardlike Fryske Wâldenpad uitgelopen, opgeruimd, reels gemaakt en ben een weekje op soloavontuur geweest!

In eerste instantie klinkt dat misschien als wat weinig, maar zo zie ik het eigenlijk niet. Met een aantal items ben ik nog best ver gekomen, maar ze blijken dan toch eigenlijk wat te veel van het goede te zijn. 6x naar de bios of uit eten en daarnaast ook nog eens 6x koken voor vrienden blijkt in de praktijk, hoe leuk en gezellig ook, toch te veel om te realiseren. Een les voor mijn 24 voor 24 lijstje dus!

Ook stonden er een aantal dingen op die ik niet helemaal zelf in de hand had, zoals bijvoorbeeld het bouwen van een houthok. Hier heb ik andere mensen voor nodig. Ook wilde ik heel graag meer dan 300 volgers op Instagram. Ik heb consistent meerdere keren per week gepost, maar ook het algoritme van Instagram heb ik niet in de hand. Ook deze les neem ik mee voor 2024!

En er zijn ook een aantal zaken die gewoon zijn blijven steken, waar ik niet aan toe ben gekomen, waar ik geen zin meer in had of die er gewoon niet van zijn gekomen. En aan de andere kant heb ik veel dingen wel gedaan die ik niet had verwacht danwel niet op mijn lijstje stonden. That’s life 😊Al met al kijk ik terug op een heel goed en fijn 2023!

En ondertussen ben ik al aan het nadenken wat ik op mijn 24 voor 24 lijstje wil zetten. Doe je mee?

Jouw lijstje voor 2024

Allereerst wat tips voor jouw eigen lijstje voor 2024:

  • Zet er vooral dingen op die je gelukkiger, gezonder, productiever of creatiever maken. Leuke dingen dus, dingen waar je echt zin in hebt!
  • Bedenk er 24 rond jouw thema of woord van het jaar;
  • Verdeel ze over een aantal door jou gekozen thema’s, bijvoorbeeld relatie, vrienden en familie, vakantie, werk….;
  • Kies makkelijke en ook wat meer uitdagende dingen;
  • Hang de lijst in het zicht zodat je er regelmatig aan herinnerd wordt.
  • Ter inspiratie kun je nog naar mijn 23 voor 23 lijstje kijken en ik zal mijn 24 voor 24 lijstje binnenkort ook delen!

En om het jou gemakkelijk te maken heb ik een invulbare 24 voor 24 lijst voor je gemaakt die je onder de afbeelding met de button kunt downloaden.

En jij?

En nu ben ik heel benieuwd… Had jij goede voornemens voor 2023? En hoe kijk je daar op terug? Ga je ook een 24 voor 24 lijstje maken? Kies je misschien een woord of thema voor het jaar? Een reactie hieronder zou ik sowieso leuk vinden!

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Martina meesters schreef:

    Goed bezig geweest dit jaar Hilda!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *