Boeken update

Lezen gaat bij mij niet eens zo snel. Ik zou graag heerlijk op de bank een boek lezen, maar dat is nog niet zo makkelijk in mijn leven in te passen als werkende moeder. Toch heb ik de afgelopen tijd weer wat boeken uitgelezen, hoog tijd voor een boeken update!

Judas

Een familiekroniek optekend door Astrid Holleerder, de zus van crimineel Willem Holleerder. Astrid geeft een kijkje in hun vroegere gezinsleven en ook in de rest van haar leven. Hoe ze altijd op haar hoede moet zijn, over zijden draden loopt en daarnaast ook nog probeert een “normaal” eigen leven te hebben. Zeer indrukwekkend boek!

Predikant

Een thriller van Camilla Läckberg. Uit een minibieb meegenomen. Thuis bleek dat ik al meer boeken van haar in huis had. Vroeger las ik eigenlijk alleen maar thrillers, nu bijna niet meer. Maar toch weer heerlijk zo’n Zweedse thriller. Bij een vermoorde jonge vrouw worden twee skeletten gevonden. De vermoorde vrouw is aardig toegetakeld en dat blijkt ook bij de twee skeletten zo te zijn. Is er een verband? Tijdens het onderzoek raakt er nog een jonge vrouw zoek. De tijd begint te dringen… Gewoon lekker 🙂

Dichter 20 – Geloof

Dichters worden uitgegeven door Plint en zijn kleine dichtbundels met gedichten van diverse dichters over een bepaald thema. Zelf noemen ze het een tijdschrift met gedichten voor kinderen van 6 tot 106. Elke dichter wordt prachtig geïllustreerd door een andere andere illustrator. Met een abonnement ontvang je ze allemaal, 4 per jaar. Heerlijk om zo nu en dan een paar gedichten hieruit te lezen. Deze las ik samen met mijn jongste dochter. Het gaat niet alleen over geloven in een God, maar ook bijvoorbeeld over geloven in Sinterklaas, weerwolven, diëten… Achterin staan vaak wat opdrachten of schrijftips om te spelen met poëzie, de poëzie uit de Dichter zelf. Erg leuk om te doen, ook met kinderen. Wat mij betreft warm aanbevolen!

De boeken die ik de afgelopen periode (tot januari 2023) heb gelezen:
- Judas van Astrid Holleerder
- Predikant van Camilla Läckberg
- Liefdesbang van Hannah Cuppen
- Dichter nr 20: Geloof
- Norea, dochter van Eva van Marianne Frederiksson
- Wat wij zagen van Hanna Bervoets

Wat wij zagen

Het boekenweek geschenk uit 2021 van Hanna Bervoets. Ook deze vond ik in een minibieb. Mijn dochter wilde het graag lezen voor haar lijst na een lezing van Hanna op haar school. Het vertelt het verhaal van Kayleigh die gaat werken bij een bedrijf dat internet inhoud beoordeelt. Na een korte opleiding krijgt ze de meest heftige internet inhoud voorgeschoteld en is het aan haar om te bepalen of dat toelaatbaar is. Een bizarre wereld. Zwaar werk ook, maar haar colleg’s maken het draagbaar. Ze wordt zelfs verliefd op een collega. Het lijkt allemaal goed te gaan……

Liefdesbang

Een boek van Hannah Cuppen over bindingsangst en verlatingsangst. Wanneer je bang bent voor de liefde dus en je je eigenlijk niet durft te verbinden. Twee kanten van dezelfde medaille ook. Schrijnend om te lezen hoe deze uitstersten elkaar toch lijken op te zoeken en hoe verdrietig dit soort relaties zijn wanneer één van beide of beide de verbinding met zichzelf en de ander niet aan durven te gaan. Zeker herkenbaar ook! Het boek beschrijft de kenmerken van bindingsangst en verlatingsangst, wat de oorzaken kunnen zijn, hoe je hier steeds weer in vastloopt en wat je zou kunnen doen om wel echt in verbinding te kunnen gaan. Al vermoed ik dat dat laatste nog best lastig is zonder hulp van buitenaf.

Norea, dochter van Eva

Het derde boek in de trilogie De kinderen van het Paradijs van Marianne Frederiksson. De andere twee delen over Eva en over Kaïn las ik al enige tijd geleden. Ze kunnen prima los van elkaar gelezen worden. Dit derde boek vertelt het verhaal van Norea, de dochter van Eva. Het leest als een roman, maar bevat veel spirituele elementen. En dat niet alleen omdat Norea spiritueel begaafd is. Het gaat ook over de vraag in hoeverre wij als mens grenzeloos kunnen zijn. Hoe wij als mens onze psyche begrenzen. Naar mijn mening een mooi boek, net als de andere twee uit deze trilogie.

Tot zover mijn boeken update. Welk boek ben jij aan het lezen momenteel of heb je net uit? Heb je misschien een boekentip voor mij? Een reactie hieronder vind ik zeker leuk!

Meer lezen? Mijn vorige boekenupdate vind je hier!

P.s. in deze blog deel ik linkjes naar bol.com, maar haal je boeken vooral bij je lokale boekhandel!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *