Boeken update

In juni schreef ik een blog over de boeken die ik toen net had gelezen. Afgelopen periode heb ik ook weer lekker veel gelezen. Hoog tijd voor een boeken update!

Monterosso mon amour

Het boekenweekgeschenk van dit jaar, geschreven door Ilja Pfeijffer. Ik moest erg wennen aan de schrijfstijl. Lange zinnen soms regels achter elkaar. Het las niet lekker. Het went gelukkig en uiteindelijk las ik het gretig verder. Zoals de titel al aangeeft gaat het wat mij betreft over de liefde. Het verhaal speelt zich grotendeels af in Italië. Daar werd ik wel bij van 🙂 Het boek is ok, maar voor mij geen topper. In Goodreads gaf ik het 3 sterren.

Black Out

Een thriller van Marc Elsberg! Getipt door een collega (even verderop snap je waarom 😉 .Over wat een langdurige stroomuitval in geheel Europa doet met mensen en de samenleving in zijn geheel. Geen fijn verhaal! Het is fictie, maar voor mij was het erg herkenbaar. Zeker gezien de huidige energiecrisis, maar ook vanwege mijn werk bij de Gasunie, waar zoveel wordt gedaan om ons allemaal 24×7 van gas te voorzien. Geloof me, als bedrijf is dit je ergste nachtmerrie!

Het Zoutpad

Het waargebeurde verhaal van Raynor Winn en haar man die binnen 1 week hun huis verliezen en horen dat hij ongeneeslijk ziek is. Met hun laatste geld besluiten ze om het South West Coast Path te gaan lopen en dat is zeker niet makkelijk… Soms schuurt het, de ellende, maar er staan ook prachtige zinnen en inzichten in.

Boeken update

De Kleine getuige

Een boek van Jodi Picoult van wie ik al meer boeken heb gelezen. Ze snijdt altijd controversiële onderwerpen aan. Ik vind haar boeken vaak best heftig en was dus ook nieuwsgierig naar deze. Dit boek vertelt het verhaal van een moeder die hard ingrijpt wanneer haar zoontje van 5 verkracht wordt met alle gevolgen van dien. Je kijkt niet alleen mee met de moeder, maar ook met haar man, haar zoontje en diverse andere personages. Inderdaad weer een pittig onderwerp waarover je van mening kunt verschillen. Ik heb wel eens een beter boek van haar gelezen, maar toch las ook deze snel weg. Ik twijfel tussen 3 en 4 sterren.

Quiet Girl in a Noisy World – An Introvert’s Story

Een Engelse graphic novel van Debbie Tung. De graphic novel heb ik nog niet zo lang geleden ontdekt en ik moet ook zeggen dat ik het nog best lastig vind om leuke te vinden waarvan de tekenstijl mij echt aanspreekt. Deze vond ik erg leuk! Mooie, lieve zwart witte tekeningen. Hoofdpersoon is een meisje op de rand van volwassenheid die heel duidelijk laat zien waar je als introvert tegen aan loopt en hoe je binnenwereld er als introvert uit ziet. Een feest der herkenning! 5 sterren wat mij betreft, een echte aanrader, niet alleen voor introverten!

p.s. ik heb nog een aantal graphic novels op mijn to-read stapel liggen maar houd me aanbevolen voor tips voor mooie graphic novels!

Tot zover mijn boeken update. Welk boek ben jij aan het lezen momenteel of heb je net uit? Heb je misschien een boekentip voor mij? Een reactie hieronder vind ik zeker leuk!

P.s. in deze blog deel ik linkjes naar bol.com, maar haal je boeken vooral bij je lokale boekhandel!

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Martina schreef:

  Ik heb het zoutpad ook gelezen, vond ik niet veel aan.
  Net Alle mensen deugen gelezen, was moeilijk om door te komen, geen aanrader dus.
  Ben nu bezig in een boek van Maeve Binchy aan het lezen: vrienden voor het leven.
  Lees ze verder!
  Liefs van mij.
  Martina XXX

  • Hilda Scheenstra schreef:

   Wat jammer dat je het Zoutpad niet zo leuk vond. De meeste mensen deugen vind ik juist wel een aanrader. Ik grijp er vaak op terug op momenten dat ik de wereld (of het nieuws) maar zwaar vind. Smaken verschillen 🙂 Jij ook veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *