Boekenupdate

De afgelopen tijd heb ik weer een aantal boeken uit gelezen. Heel verschillende boeken ook, die ik soms parallel lees. Twee dichtbundels, een meer spiritueel boek, een “zelfhulpboek”, een Engels fantasy boek en een roman. Misschien helpt deze boekenupdate je nog aan een mooi boek voor de zomer!

Soms kietelt het

Een dichtbundel met kindergedichten van Armand van Assche met fijne illustraties van Claudia Verhelst. Hele toegankelijke poëzie dus. Erg leuk om te lezen, zeker in combinatie met de illustraties (in zwart/wit). Gewoon leuk voor jezelf of om samen met je kind(eren) te lezen.

Dichter 22, op de schouders van Reuzinnen

Nog meer poëzie! Dichters worden uitgegeven door Plint en zijn kleine dichtbundels met gedichten van diverse dichters over een bepaald thema. Zelf noemen ze het een tijdschrift met gedichten voor kinderen van 6 tot 106. Elke dichter wordt prachtig geïllustreerd door een andere illustrator. Met een abonnement ontvang je ze allemaal, 4 per jaar. Heerlijk om zo nu en dan een paar gedichten hieruit te lezen. Deze Dichter gaat over allemaal krachtige vrouwen. Naast één of twee gedichten krijg je ook kleine biografie van deze reuzinnen. Met aquarellen van Wycher Noord. Met veel plezier gelezen (en wijzer van geworden)! Niet op de foto helaas, ik kon hem nergens meer vinden… 😁

Derde gesprek met God

Deel 3 uit de trilogie van Neal Donald Walsh waarin hij zijn gesprekken met God weergeeft. Een spiritueel boek waar je aan een paar bladzijden per dag genoeg hebt. Het eerste en tweede gesprek heb ik met veel plezier gelezen, misschien dat ik er wat moe van werd/word of misschien komt het omdat ik het boek een tijdje had weggelegd, maar hier kwam ik wat moeilijker doorheen. In dit derde gesprek gaat het meer over de mens en zijn/haar relatie tot de wereld. Zeker een interessante beschouwing. Een goed leesbaar en toegankelijk boek, ook wanneer je niet per se in een God gelooft.

Het is tijd man

Een boek door en voor mannen. Mijn lief was er erg enthousiast over en ik heb er al meer mannen over gehoord. Ik was er wel benieuwd naar, of ik er ook wat aan zou hebben als vrouw en wilde het ook gewoon uit interesse lezen. Het boek is vlot geschreven. Ik kan me goed voorstellen dat dit boek zeker voor mannen lekker wegleest. Het is ook een praktisch boek met oefeningen waarmee je direct aan de slag kunt. Elk hoofdstuk behandelt een thema. Een thema waar je als man mee zou kunnen worstelen. Hier en daar kun je er als vrouw ook zeker wel wat mee, andere thema’s zijn voor mij als vrouw duidelijk minder herkenbaar. Toch wel leuk en leerzaam om een kijkje in de mannenwereld te krijgen. Misschien leuk om aan een man in jouw omgeving kado te geven. En daarna te vragen of je hem zelf ook mag lezen 😉. Geen must read misschien, maar toch leuk!

Royal Assassin

Euh tja, hoe leg ik dit nu even uit…. Het begon met een boek uit een minibieb. Een boek van Robin Hobb, waarvan ik wist dat de vriend van mijn vriendin er dol op was. Het bleek een boek te zijn uit een hele serie fantasy boeken. En voor ik aan mijn minibieb boek tee ben…. Dit boek is deel 2 uit de Farseer Triologie, de boeken waarmee deze serie begint. Ik lees hem in het Engels (als ebook en dus niet op de foto) en moest wel wat wennen aan de schrijfstijl. Ik vind het heerlijk om weer eens een fantasy boek te lezen. In deze trilogie gaat het over FitzChivalry, een onwettige zoon van de oudste, inmiddels overleden, zoon van de koning van de Six Duchies. Denk aan koningen en koniginnen, intriges, oorlogen en bijzondere krachten.. Maak je wel klaar voor heel wat uurtjes leesplezier, want ze zijn behoorlijk aan de maat (deze is 656 bladzijden)! Na dit boek wilde ik direct wel door in deel 3 maar daar heb ik zelf even een stokje voor gestoken, Eerst even weer één of meerdere andere boeken lezen 😉.

Twee vrouwen

Twee vrouwen van Harry Mulisch. Het was een hele tijd geleden dat ik een boek van Harry Mulisch had gelezen. Ik denks zelfs dat dat de Aanslag was op de middelbare school, voor mijn boekenlijst. Maar nu Twee vrouwen dus…. Het vertelt het verhaal over de liefde tussen twee vrouwen. Intens mooi maar ook kapot makend… Veel hele mooie zinnen en een toch wel onverwachte afloop.

Tot zover mijn boeken update. Welk boek ben jij aan het lezen momenteel of heb je net uit? Heb je misschien een boekentip voor mij? Een reactie hieronder vind ik zeker leuk!

Meer lezen? Mijn vorige boekenupdate vind je hier!

P.s. in deze blog deel ik linkjes naar bol.com, maar haal je boeken vooral bij je lokale boekhandel!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *