Boekenupdate

Nu had ik het gevoel dat ik in de zomer niet eens zo veel gelezen had met alle festivals en onze wandelvakantie, maar het is toch best wel weer een stapeltje. Weer hoog tijd voor een boekenupdate!

Haar naam was Sarah

Zo’n boek dat vele mensen waarschijnlijk al gelezen hebben. Ik vond hem in de kringloopwinkel, had er natuurlijk wel van gehoord, maar nog niet gelezen. Sarah, een meisje nog, wordt samen met haar ouders opgepakt tijdens een razzia en afgevoerd naar Parijs en later naar een concentratiekamp. Een razzia die een beetje verdoezelt en daarmee ook wat onbekend is gebleven. Zestig jaar later wordt Julia, een journaliste, gevraagd een verhaal te schrijven over deze razzia en dus moet ze op onderzoek uit. Het verhaal van de razzia is schokkend en onmenselijk en daar komt Julia stukje bij beetje ook achter. Het komt zelfs heel dichtbij…. Ik houd wel van boeken waarin heden en verleden samenkomen. En deze nodigt zeker uit tot doorlezen.

In je dromen ga jij

De dood kroop vanaf haar tenen en vingers langzaam omhoog, en Safia begreep dat ze stervende was.

Alleen al deze zin….De eerste zin van dit boek. Heerlijk boek voor de zomer, maar ook erna: In je dromen ga jij van Inge van der Krabben over drie generaties Marokkaanse vrouwen die alle drie op hun eigen manier worstelen met hun eigen leven, hun Marokkaanse roots en de tradities en regels die daar bij horen.

The Handmaid’s Tale

Heb je de serie ook gezien? Ik wel en vind het retespannend en zeker een aanrader! Nu las ik het boek waarop de serie is gebaseerd. Het boek volgt aardig seizoen 1 van de serie, al vind ik het boek wat onduiderlijker in wat er speelt en hoe dit zo gekomen is. Het boek speelt zich af in Gilead, voormalig Amerika, na een milieuramp. Na deze ramp is kinderen krijgen niet meer vanzelfsprekend en zijn vele mannen en vrouwen onvruchtbaar. In de streng gelovige Gilead samenleving denken ze dat “dienstmeiden” daarvoor de oplossing en uitverkorenen zijn. Ze roven vruchtbare vrouwen, ontnemen ze hun kinderen en brengen ze onder in een gezin waar ze maandelijks een “ritueel” ondergaan (lees: verkracht worden door de heer des huizes) om zwanger te raken en een kind te baren. En dat is niet het enige bizarre en schokkende in deze wereld. Een boek waarin je blijft doorlezen!

Dit is mijn moeder

Een boek van Tommy Wieringa, een schrijver waar mijn lief dol op is en die blijkbaar ook al heel wat boeken op zijn naam heeft staan. Ik kende hem niet… Dit boek is autobiografisch en gaat over de relatie tussen Tommy en zijn moeder. Zijn moeder is een pittige tante! En dat maakt de relatie ook pittig. Soms vond ik het haast te pittig, maar ik heb hier en daar ook erg moeten lachen!

Dit zal geen standaard boek zijn van Tommy Wieringa, ik ben benieuwd naar zijn andere boeken!

Erken mij

Een falende e-reader zorgde bij mij voor enige paniek tijdens een weekendje bij mijn lief. Gelukkig lag daar deze minithriller, uitgegeven tijdens de week van het spannende boek in juni 2009. Je valt direct met de neus in de bloederige boter. Daarna ga je terug in de tijd en lees je hoe deze situatie is ontstaan. Hoe ver kan een relatie tussen een psycholoog en zijn patiënt gaan? Prima thriller tussendoortje.

Parel

Deel 4 uit de serie over de zeven zusters. Ook deze las ik als e-book. Dit boek vertelt het verhaal van CeCe. Vanuit Engeland, reist ze via Thailand naar Australië om daar op zoek te gaan naar haar roots. Net als in de vorige delen komen ook hier verhalen uit het verleden samen met het heden. In dit geval het verhaal van de Aboriginals en hoe zij eigenlijk van hun land zijn verdreven. Niet echt een stukje geschiedenis om trots op te zijn wat mij betreft. Parel, leest net als de vorige delen wel weer lekker weg 😊

The body keeps the score

Nog en e-book. Dit boek las ik samen met mijn lief. Een indrukwekkend en erg interessant boek van Bessel van der Kolk. Een Nederlandse psycholoog die in Amerika woont en werkt en gespecialiseerd is in Traumaverwerking. Wij lazen het boek in het Engels en dat was prima te doen. Ondertussen is het ook in het Nederlands verkrijgbaar. Het boek gaat niet alleen over trauma’s van oorlogsveteranen, maar ook over mensen die bijvoorbeeld een heftig auto ongeluk hebben gehad. Het beschrijft welke effecten een trauma heeft op de (werking van de) hersenen en daarmee op het gedrag van trauma patiënten. En daarnaast geeft hij ook een overzicht van de vele behandelmogelijkheden. Hij heeft zelf ook veel onderzoek gedaan en is erg bevlogen over dit onderwerp. Een boek dat ik niet snel zal vergeten!

Tot zover mijn boeken update. Welk boek ben jij aan het lezen momenteel of heb je net uit? Heb je misschien een boekentip voor mij? Een reactie hieronder vind ik zeker leuk!

Meer lezen? Mijn vorige boekenupdate vind je hier!

P.s. in deze blog deel ik linkjes naar bol.com, maar haal je boeken vooral bij je lokale boekhandel!

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Martina Meesters schreef:

    Ik heb het laatste boek van de 7 zussen gelezen, verschrikkelijk mooi en spannend!
    Verde lees ik nu al het 4e boek van Verginia Andrews. De Delia serie, erg goed.
    Sarah heb ik ook gelezen en de film gezien, was deze zomer op tv.
    Tatiana de Rosnay heeft prachtige boeken geschreven die ik bijna allemaal heb gelezen!,van Danielle Steel heb ik de Zussen gelezen, prachtig!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *