Boekenupdate nr 9

Alweer 5 boeken uit! Een roman, een thriller, een kinderboek, een graphic novel en een kerstverhaal. Heel gevarieerd dus. Lees je mee met boekenupdate nr 9? Misschien zit er nog een mooi boek voor jou bij!

Herfst

Het boek Herfst van Ali Smith is het eerste deel uit een serie van vier, al kun je ze los van elkaar lezen. Ik had er goede verhalen over gehoord en gezien de tijd van het jaar leek het mij een mooie keuze. De rode draad in het verhaal vormt de vriendschap tussen een oudere man, Daniël Gluck, en de 32-jarige Elisabeth.

Het is niet een verhaal dat heel duidelijk van A naar B leest, er worden de nodige omwegen genomen. Ik weet niet zo goed wat ik van dit boek moet vinden… Het is zeker niet vervelend om te lezen. Het is soms filosofisch, verwarrend (in wiens hoofd zit ik nu?), soms grappig, hier een daar een tikje rebels en soms ook feministisch. Wanneer ik naar de recensies kijk zie ik ook hele verschillende reacties. You love it or you hate it… Ik ga nog even nadenken of ik de rest van deze serie ga lezen 😊

p.s. ik ben ondertussen al in Winter begonnen 😉

Ravi en de laatste magie

Het kinderboekenweekgeschenk van dit jaar geschreven door Sanne Rooseboom. Mijn lief ontving het bij het boek dat hij kocht, een boek voor volwassenen overigens 😊
Tja, en als je dit boek dan toch krijgt… waarom niet gewoon lezen?

Ravi is de hoofdpersoon in het boek en ze moet tijdelijk met haar moeder en broertje ergens anders logeren vanwege een ontploffing in de flat waarin ze wonen. Door de gemeente worden ze naar een huis gestuurd waar tovenaars wonen! De laatste tovenaars… Die tovenaars hebben een probleem op te lossen en daar gaat Ravi hen bij helpen. Gewoon leuk om te lezen, het deed mij terugverlangen naar de tijd dat mijn meiden nog klein waren en we elke 3 weken leuke prenten- en voorleesboeken uit de bieb haalden 😊

Liefde en schaduw

Het eerste boek uit de stapel (tweedehands) boeken die ik kreeg op mijn verjaardag. Deze kreeg ik van mijn schoonmoeder en was inderdaad een goede keuze! Geschreven door Isabel Allende van wie ik al heel lang geleden het Huis met de geesten las. Het verhaal speelt zich af in een Zuid-Amerikaans land dat “geregeerd” wordt door het leger. Een land waar je voorzichtig moet zijn, want voor je het weet ben je ineens verdwenen… De hoofdpersonen zijn Irene, een journalist, en Fransisco, een fotograaf die beide een hele andere achtergrond hebben. Ze raken verstrikt in een verhaal van een bijzonder meisje dat ineens verdwijnt en worden ondertussen verliefd op elkaar. De titel, Liefde en Schaduw, zegt precies waar het over gaat.

Deze zin ergens aan het eind van het boek geeft dat ook heel mooi weer:

Ze trokken alle registers open, zodat er tussen hen een onverbrekelijke band gesmeed werd die het hen mogelijk maakte de angst, die zich als een vloek in hun leven geworteld had, te overwinnen.

Een boek waarin de karakters mooi worden uitgediept. Geen thriller, maar toch dermate “spannend” dat je het graag snel weer oppakt om weer in verder te kunnen lezen.

Paper Girls 1

Papergirls, een serie science fiction graphic novels. Ze werden genoemd in een artikel in de Flow, iemand was er erg enthousiast over. Graphic novels vind ik leuk en soms ook best lastig om te vinden. Niet alle manieren van tekenen spreken mij aan. Deze serie zou wat weg hebben van Stranger Things. Zelf heb ik deze serie niet gezien, mijn dochter is er enthousiast over en wilde deze serie graag proberen. Even rondspeuren op Vinted leverde ons in één koop de eerste 3 delen op. Het gaat over 4 krantenbezorgsters die verzeild raken in wat lijkt op een overname van de aarde door buitenaardse wezens. Ik vond het niet erg makkelijk om te lezen, maar ben wel nieuwsgierig naar de volgende delen.

Kerstverhalen

Zeg maar HET kerstverhaal! Beter bekend als “A Christmas Carol” van Charles Dickens. De film heb ik in vele varianten gezien. Laatst nog een tekenfilmvariant op Netflix, zo leuk! Het boek had ik echter nog niet gelezen. Ik las een oud-Nederlandse versie. Het las niet altijd even makkelijk, maar was toch erg leuk om vlak voor de kerst te lezen. Ik kwam er in ieder geval goed mee in de stemming 😊, heerlijk! Deze las ik als ebook…

Tot zover mijn boeken update. Welk boek ben jij aan het lezen momenteel of heb je net uit? Heb je misschien een boekentip voor mij? Een reactie hieronder vind ik zeker leuk!

Meer lezen? Mijn vorige boekenupdate vind je hier!

P.s. in deze blog deel ik linkjes naar bol.com, maar haal je boeken vooral bij je lokale boekhandel!

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Martina meesters schreef:

    Prachtig Hilda dat je bij ieder boek wat je gelezen hebt een samenvatting schrijft.
    Ik stuur je mijn boekenlijst van dit jaar op per mail.
    Fijne Jaarwisseling en een succesvol 2024 op elk vlak!
    Liefs van Martina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *