Boekenupdate

De afgelopen tijd heb ik 5 heerlijke boeken uitgelezen. 5 heel verschillende boeken ook! Een sprookjesboek, een dichtbundel, een memoire/zelfhulpboek, een young adult roman en een boek over fotograferen met je telefoon. En dan passen ze qua kleur ook nog eens zo mooi bij elkaar 😍 (ja, daar kan ik zoooo blij van worden)! Kortom zowel voor het oog als voor je ziel een hele fijne boekenupdate! Lees je mee?

Wintersprookjes

Ik ben echt lekker aan het winteren geweest en had ook echt de behoefte aan boeken die bij dit seizoen pasten. Dit Wintersprookjesboek van Hans Christiaan Andersen kwam ik tegen in een boekhandel, afgeprijsd en dus voor mij! 😊 De inleiding zou ik overslaan, want daarin verklapt de verzamelaar (of vertaalster) al veel over de inhoud. Ik ervaar de verwondering liever zelf. Het boek bevat 7 kortere en langere sprookjes en ze lopen zeker niet altijd goed af…

De zon en haar bloemen

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten lees ik graag een dichtbundel. Het leest anders dan een boek. Gedichten lees ik niet snel en veel achter elkaar door. Soms lees ik een gedicht meerdere keren. Het stemt vaak tot nadenken, het vertraagt. Poëzie is niet altijd makkelijk. Niet altijd makkelijk om te lezen (soms begrijp ik ze niet), maar zeker ook niet makkelijk om te vinden. Het genre is veel kleiner en daarmee onbekender.

Wanneer je twijfelt of poëzie wel wat voor jou is, lees dan deze dichtbundel van Rupi Kaur!
Wanneer je denkt dat poëzie alleen maar moeilijk is, lees dan deze!
Hoe je met zo weinig woorden zo veel kunt zeggen….

Wauw! 5 sterren wat mij betreft!

Wintering

Wintering van Katherine May las ik in het Engels. Een boek waar ik veel over gehoord had en die ik speciaal voor de winter bewaard had. Ik vind het een beetje lastig om hier een categorie bij te plaatsen. Volgens mij noemt ze het zelf een memoire, maar bij Bol staat het bij de zelfhulpboeken. Het boek vertelt hoe Katherine in een burn-out belandt en hoe ze zich hier doorheen worstelt. Hoe het voelt als een winter in haar leven. In haar winter onderzoekt en ontdekt ze eigenlijk de betekenis en de vele aspecten van de winter en de kou. De (Engelse) ondertiteling luidt dan ook: The power of rest and retreat in difficult times.

Het boek geeft niet zozeer tips, het beschrijft haar reis, maar geeft desalnietemin mooie inzichten. Fijn boek, een boek dat ik zelf geschreven zou willen hebben. Ik ben er benieuwd naar haar nieuwste boek!

Change will not stop happening. The only part we can control is our response.

– Alan Watts –

De boeken die ik de afgelopen periode (tot maart 2023) heb gelezen.

Every Last Word

Nog een Engels boek, een Young Adult boek. Een boek dat mijn jongste dochter had uitgekozen om te lezen voor haar Engelse boekenlijst en waarvan ze dacht dat ik hem ook wel mooi zou vinden. En dat klopt! De hoofdpersoon van het boek is Samantha, een meisje met OCD (Obsessive Compulsive Disorder, een dwang/angst stoornis). Het is voor haar een hele opgave om overeind te blijven in haar leven op school en in haar vriendinnengroepje. Door een meisje op school wordt ze geintroduceerd in een “geheim” genootschap, een groepje van jongens en meiden die zich zo nu en dan even terug trekken om zelfgeschreven poëzie met elkaar te delen. In deze omgeving voelt Samantha zich helemaal thuis. Ze gaat zich zelfs bijna “normaal” voelen. Eind goed, al goed? Nee, niet helemaal! Het verhaal krijgt een bijzondere wending…. Mooi verhaal, aandoenlijk ook.

Snap!

Een boek van Anki Wijnen, van Zilverblauw over fotograferen met je smartfoon. Een uitgave van SNOR, die altijd erg mooie, visueel aantrekkelijke, boeken uitgeeft. Zo ook deze! Kleurijk met de prachtige foto’s van Anki. Een informatief boek met veel tips, voorbeelden en ideeën over fotograferen met je smartfone, één van mijn favoriete hobbies 😉

Haar andere boek over fotografie: Shoot! ligt ook al in huis! 😄

Tot zover mijn boeken update. Welk boek ben jij aan het lezen momenteel of heb je net uit? Heb je misschien een boekentip voor mij? Een reactie hieronder vind ik zeker leuk!

Meer lezen? Mijn vorige boekenupdate vind je hier!

P.s. in deze blog deel ik linkjes naar bol.com, maar haal je boeken vooral bij je lokale boekhandel!

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Martina meesters schreef:

    Wat fijn dat je zoveel verschillende boeken leest en er van geniet.
    Goed dat je daar je tijd ook voor neemt! Knap van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *