Boekenwurm (1/2)

Vroeger, als kind, las ik veel. ’s morgens wakker worden met een boek en ’s avonds er ook weer mee in slaap vallen. Elke 3 weken naar de bieb om weer nieuwe boeken uit te zoeken, want ik had ze alweer uitgelezen. Heerlijk, een echte boekenwurm dus! Ergens tijdens de middelbare schooltijd ging het mis. Toen ik verplicht boeken moest lezen voor mijn boekenlijst, toen je van alles over het boek moest onthouden en je eigenlijk niet meer lekker ontspannen kon lezen.

En nu dan

Net nu ik aan mijn blog wil beginnen om 10:10 zie ik een winterkoninkje in de tuin scharrelen.
Net nu ik het boek De Wet van Aantrekking (of in het engels: The Law of Attraction) heb uitgelezen. Niets is toevallig, jij trekt aan waar jij je focus op zet.
Net nu ik een blog wil schrijven over het lezen van boeken. Wat ik zo heerlijk vind, maar waar ik voor mijn gevoel zo weinig tijd voor heb, of eigenlijk: neem. Want ik heb een keuze en ik kies er zelf voor om mijn tijd te besteden aan iets anders dan het lezen van een boek.

Boekenwurm

Eens een boekenwurm, altijd een boekenwurm

Al is het niet meer zoals toen ik een klein meisje was. Mijn tijd om te kunnen lezen en daarmee ook het lezen zelf is veel meer versnipperd. Ook merk ik dat uren achter elkaar lezen mij niet zo goed lukt. Waarschijnlijk ben ik zelf onrustiger en ook is er veel meer afleiding, denk alleen maar aan de mobiele telefoon. Toch merk ik wel een kanteling. Ik kan er gewoon niet meer omheen, al die mooie boeken die ik langs zie komen, ik wil ze lezen, tot me nemen, leren, leven.

Momenteel boekenwurm ik mezelf zelfs door meerdere boeken tegelijkertijd. Iets wat ik vroeger maar “raar” vond, maar nu eigenlijk wel goed snap. Niet elk boek leent zich ervoor om in 1x van voor naar achter uitgelezen te worden. Natuurlijk zit er een “gewoon” leesboek tussen, maar ik lees ook één of meerdere boeken die me iets leren of uitleggen en daarnaast vaak nog een dichtbundel en/of verhalenbundel. Gedichten lezen vind ik echt heerlijk, al ben ik daar ook nog wel zoekende, het is heel persoonlijk wat je wel en niet aanspreekt. Als je net als ik ook van mooie illustraties houdt geef ik je als tip de Dichters van Plint. Ik heb ze pas net ontdekt, ik kan er echt van genieten en ontspannen!

Ook een boekenwurm?

Een vriend attendeerde me op Goodreads. Hier kun je bijhouden welke boeken je nog wilt lezen, aan het lezen bent of gelezen hebt. Je kunt mensen volgen, ook je vrienden, en zien wat zij lezen en daardoor ook weer geïnspireerd raken. Mij kun je daar vinden als “Flowernl”. Ook kun je jezelf een doel stellen. Dit jaar wil ik 12 boeken lezen. Heel benieuwd of me dat lukt!

Mocht je nog leuke, inspirerende tips hebben, ik hoor ze graag! En dan vind ik ook leuk om te lezen waarom het boek jou zo aansprak 🙂

Oh ja, ik zocht nog even naar de (spirituele) betekenis van het winterkoninkje. Het winterkoninkje staat o.a. voor: waar een wil is, is een weg. Precies!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *