De eerste keer

Eerste keren

De eerste keer logeren bij een vriendje of vriendinnetje…

De eerste keer naar de (grote) school…

Je eerste zoen…

Je eerste liefde…

Voor het eerst op jezelf wonen…

Je eerste huis…

Je eerste auto…

De sprongen in het diepe

Eerste keren, de sprongen in het diepe. De stap van het bekende naar het nog onbekende, van het comfortabele naar het nieuwe.

Eerste keren. Meestal zijn ze spannend en kijk je er naar uit. Soms wacht je er al tijden op en soms zijn ze daar zomaar ineens onverwacht. Soms kun je zelf de stap wagen, een andere keer geeft een ander je een zetje. En soms had je ze ook liever niet…

Een roadtrip

Eerste keren heb je op een bepaalde leeftijd, zoals de mijne 🙂 , natuurlijk al lang genoten. Al komt er zo nu en dan nog eentje langs. Zo kocht ik vorig jaar voor het eerst mijn eigen autootje, al rijd ik al jaren, bijna dagelijks heen en weer naar mijn werk. En ja, ook dat was spannend! In dit geval ben ik er nog elke dag blij mee en dankbaar voor. Het geeft mij vrijheid en nieuwe (mogelijke) eerste keren. Naar welke, voor mij nu nog onbekende bestemmingen, zal ik nog reizen? Langs welke route zal ik gaan? Wie of wat zal ik tegenkomen onderweg? Wie zal er met mij mee gaan?

Mijn eerste blog

En dan nu, vandaag, mijn eerste blog! Ook dit is voor mij een nieuwe spannende reis. Waar zal het me brengen, wat en wie zal ik tegenkomen onderweg… Ik ben heel benieuwd en kijk er naar uit!

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Jessie schreef:

  Jaa, je eerste blog. Wat mooi en spannend.
  De moed om steeds opnieuw “ eerste keren” aan te gaan. Dat is jouw kracht. En met jouw nieuwsgierige ziel en geest is er heel veel te ontdekken.

 2. Martina Meesters schreef:

  Lieve Hilda,

  Ik ben geweldig verrast door deze activiteit van je, geweldig! Om trots op te zijn! Ook eng ja, alles zo;n eerste keer! ik ben er stil van en wil je graag volgen! Veel succes!! Veel liefs van mij!!!

 3. Henk Schurink schreef:

  Via via deze blog gelezen… mooi verwoord en zo realistisch geplukt uit het leven… mooi.. ga zo door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *