De (verborgen) voordelen van thuiswerken

Wat zijn nu de (verborgen) voordelen van thuiswerken? Vanwege de ontwikkelingen rond het COVID-19 (alias Corona) virus moet ik ineens thuis gaan werken. Ik werk wel vaker een dag thuis en dat vind ik heel fijn, maar gedurende langere tijd echt elke dag thuis werken, hmmmm…. Eerlijk gezegd kijk ik er wel een beetje tegenop want ik ga mijn collega’s, de energie op mijn werk en de lol die we met elkaar hebben erg missen. En dus ben ik gaan nadenken over wat de (verborgen) voordelen zijn van verplicht thuis werken. Misschien heb jij er ook wat aan, ook al is niet elke thuiswerksituatie vergelijkbaar.

Verborgen voordelen

 1. Je bespaart (reis) tijd. In mijn geval toch ruim een uur per dag!
 2. Je bespaart geld. In mijn geval bespaar ik in ieder geval diesel, maar daarnaast ook geld dat ik uitgeef aan thee en de lunch.
 3. Je kunt je eigen koffie/thee drinken. En als het zonnetje schijnt kun je dit ook even in je eigen tuin of op je eigen balkon doen.
 4. Je kunt je eigen muziek luisteren en dit zo hard en zacht zetten als je zelf wilt. Daarnaast lekker hard meezingen of mee dansen.
 5. Je kunt je tijd flexibel indelen. ’s morgens vroeg beginnen of juist laat, ’s avonds werken, tussendoor een wasje ophangen, het kan allemaal (zolang je je uren maar maakt natuurlijk 🙂)
 6. Je kunt lekker in je joggingbroek en je pantoffels je werk doen, er is toch niemand die je ziet.
Thuiswerken

Have a break

Voor mijzelf, en misschien ook wel voor jou, wordt het belangrijk voldoende afwisseling in de dag aan te brengen. Even een kopje koffie of thee halen, even kletsen of lachen met een collega, een overleg, dat doe ik thuis uiteraard veel minder of helemaal niet. Hierdoor zit ik eigenlijk veel te lang in mijn eentje achter mijn pc. Dus neem op tijd een kleine break:

 1. Een paar (yoga) oefeningen doen (of een dansje 😉), bijvoorbeeld deze;
 2. Mediteren, bijvoorbeeld deze speciaal wanneer je last hebt van angst;
 3. Een stukje wandelen;
 4. De was opvouwen (of een ander huishoudelijk klusje).

Blijf positief

Op dit moment zijn ze in Nederland aan het beoordelen of de scholen misschien ook dicht moeten. Dat brengt weer hele andere uitdagingen met zich mee. Ook voor mij, al hoef ik mijn puberdochters niet meer zelf te vermaken en kan ik mijn werk, naar verwachting, goed vanuit huis doen. Ondanks dat de aanleiding voor dit alles best een vervelende en ook een beangstigende is, probeer ik zoveel mogelijk positief en rustig te blijven. Gelukkig zie ik ook heel veel mooie en positieve initiatieven. 

Misschien heb je nog wat aan mijn tips in mijn recente blog Over geweldig gesproken. Heb jij misschien nog tips om het jezelf zo makkelijk en leuk mogelijk te maken?

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. Jessie schreef:

  En spelletjes spelen natuurlijk, skypen met vrienden.🧡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *