De Wildernis

Ja, spannend hè, in deze blog gaan we de Wildernis in stappen! Zowel mentaal als fysiek! Als je één keer een onderwerp hebt voor een blog komen de dingen altijd zo mooi samen, zo ook voor deze blog over de Wildernis. Zoekend naar de titel voor mijn blog kwam ik op Into the Wild. Into the Wild is een film gebaseerd op een waargebeurd verhaal waarin een net afgestudeerde jongen ervoor kiest om alles achter te laten en letterlijk in de Wildernis te gaan leven i.p.v. het leven te gaan leven dat zijn ouders voor hem hebben uitgestippeld (inclusief een bak geld). Een dapper besluit, een mooie film met ook prachtige muziek van Eddie Vedder. Helaas loopt het niet goed af.

Zo dapper ben ik niet, en wil ik ook niet zijn. Maar op andere manieren probeer ik zeker de Wildernis in te stappen!

Verlangen naar Verbinding

Ja, ik kom er eerlijk voor uit: ik ben fan van Brené Brown. Heb al een flink aantal boeken van haar gelezen en ik mag ook graag naar haar podcasts luisteren en naar interviews met haar. Ze is eerlijk, recht door zee en vooral ook onderzoeker naar kracht en kwetsbaarheid. Het laatste boek wat ik nu net uit heb is Verlangen naar Verbinding of anders: Braving the Wilderness, wat ik een eigenlijk een veel mooiere titel vind. Ik was al eerder in het boek begonnen toen ik er, voor mijn gevoel, in mijn eentje voor stond en letterlijk op zoek was naar verbinding. Recent heb ik het boek weer opgepakt en het was ook, in deze tijd van Corona en de bijbehorende Social Distancing enorm van toepassing.

De wildernis in stappen

De Wildernis in stappen

Hoe zorg je er nu voor dat je je verbonden voelt met anderen, maar toch je authentieke zelf kunt blijven? Ieder mens heeft de behoefte ergens bij te horen, we zijn sociale wezens. Om aan deze behoefte te kunnen voldoen passen we ons aan en streven we naar goedkeuring. We veroordelen, we roddelen, we verdelen de wereld in voor- en tegenstanders. Of niet? Dit gaat niet altijd samen met onszelf willen zijn. We willen namelijk ook betrouwbaar zijn, eerlijk, fatsoenlijk, integer. Echt jezelf zijn, en dus soms ook echt alleen staan (in de Wildernis!), vraagt moed en doet ook pijn! Hier en daar heb ik wat stappen in deze Wildernis gezet en dat is zeker niet makkelijk. Ik heb er ook nog wel wat te nemen 🙂. Het is aan jou om te beslissen of je deze Wildernis in wilt stappen. Het boek geeft je aanreikingen over hoe je dit kunt doen en vind ik zeker een aanrader!

Maya Angelou

Deze quote van Maya Angelou, die ook in het boek staat wil ik je niet onthouden:

Je bent pas vrij
Als je je realiseert
Dat je nergens bij hoort
Dat je overal bij hoort
Op geen enkele plek
De prijs is hoog
De beloning groot

Wildernis dicht bij huis

Je hoeft niet direct met jezelf aan de slag om stappen in de Wildernis te zetten. De Wildernis is er ook dichter bij huis, minder eng en minder moeilijk. Nadat ik het boek van Brené Brown uit had kwam ik (toevallig?) deze Challenge tegen: 30 days Wild. Deze gratis Challenge, van de Engelse natuurorganisatie Wildlifetrusts, loopt in de maand Juni. Elke dag krijg je een nieuwe uitdaging om iets wilds te doen, goed voor je gezondheid en ook goed voor de aarde! Als je je inschrijft krijgt je direct een digitaal welkomstpakket met daarin de Challenge zelf, een kleurplaat en een bingo kaart. Je kunt direct beginnen! Je kunt ze ook volgen hier op Instagram en ze hebben ook een App waarin 101 Random acts of Wildness staan!

Nog een leuk idee om mee te beginnen is het maken van brandnetelsoep! Vorig jaar schreef ik er een blog over! 🙂

Super leuk om samen (met je kinderen) te doen. Ik ga deze uitdaging aan, jij ook?

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. henk schurink schreef:

    Leuk om te lezen… ga zo door👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *