Harlingen Haiku

Een paar weken geleden heb ik meegedaan met een foto stadswandeling door Harlingen. Samen met fotografe Lydia die ons leuke plekjes in Harlingen liet zien en ons ook tips gaf voor het fotograferen met je telefoon. Samen met nog 5 voor mij onbekende dames, wat ik spannend, maar vooral ook al erg leuk vind 🙂 De wandeling was gepland tussen 4 en 6 gedurende de golden hours. Helaas liet het zonnetje zich niet zien. Toch gaven de vele lichtjes een mooie sfeer en heb ik genoten en mooie foto’s gemaakt. Ik schreef er een paar Haiku bij, Harlingen Haiku dus!

De eeste foto is van een monumentaal pand wat ook wel bekend staat als de Blauwe Hand. Een prachtig pand uit 1647 met een mooie trapgevel. Het heeft diverse bestemmingen gehad, o.a. als galerie voor het debut van Jopie Huisman. Nu zit er een eetgelegenheid, misschien een optie om uit eten te gaan wanneer ik weer eens in deze mooi stad ben 🙂

de Blauwe Hand Harlingen

Hand blauw van de kou
Zet vandaag op het menu
Zilte vangst uit zee


De tweede foto is gemaakt in de haven van Harlingen. Net als in Groningen, waar ik rond kerst wat foto’s met lichtjes van een Haiku voorzag, ook hier boten versierd met lampjes, ik hou er van!

Harlingen haven

Thuiskomen van zee
Warm welkom na lange reis
Door grijs, nat en kou


De laatste foto waarbij ik een haiku schreef is een foto van de vuurtoren van Harlingen. Hij is niet meer als vuurtoren in gebruik. Nu is het één van de drie bijzondere slaapplekken in Harlingen. Naast slapen in deze vuurtoren, kun je ook slapen in een kraan en een reddingsboot. Echt bijzondere logeerplekjes! Ook al is hij buiten dienst, hij is nog steeds prachtig om te zien zo tussen de dag en de nacht.

De vuurtoren van Harlingen

Vroeger een baken
Een licht in de duisternis
Nu rustig slapen


Mijn Soulflowers zijn ook terug te vinden op Pinterest.

Een Haiku is een dichtvorm afkomstig uit Japan en bestaat uit 3 regels. De eerste regel bevat 5 lettergrepen, de tweede 7 en de derde regel weer 5. Een Haiku wordt van oorsprong vaak gekoppeld aan een ervaring in de natuur. In de moderne vorm is dat niet meer persé zo. Ik houd van het schrijven van een Haiku. Het vraagt niet veel tijd maar wel creativiteit. Het is spelen met woorden. En als je één keer aan het Haiku schrijven bent gegaan… dan is het bijna verslavend. Vaak loop ik ze al in je hoofd te maken terwijl ik nog onderweg bent 🙂

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *