Meer vreugde met energie

Geïnspireerd door Lou Niestadt en haar Joyride to Freedom probeer ik steeds meer te voelen en te doen waar mijn Joy (vreugde) ligt. Hier schreef ik er al eerder over 🙂 Tijdens mijn eigen Joyride to Freedom is het natuurlijk niet zo raar (Law of Attraction in action) dat ik op het boek Joyful stuit, geschreven door Ingrid Fetell Lee. Aan de hand van 10 thema’s beschrijft ze hoe je meer vreugde (of Joy) aan je leven kunt toevoegen. En het gaat niet om grootse dingen en verre reizen, maar juist om hoe je dat dicht bij huis doet met kleine dingen, het liefst met dingen die je al hebt. Het geeft mij in ieder geval veel Joy en energie om dit met je te delen in een serie van 10 blogs. Deze eerste gaat over hoe je meer vreugde krijgt met Energie.

Kleur

Wanneer jij Joy voelt, voel je je waarschijnlijk ook energiek. Een goede energie maakt dat jij je gelukkig en lekker in je vel voelt. Hoe meer energie je hebt hoe meer je kunt spelen, creëren, opladen, genieten etc. En het mooie is dat we altijd energie tot onze beschikking hebben in de vorm van licht en kleur. Het blijkt dat heldere en intense kleuren ons gelukkig laten voelen. Ingrid geeft in haar boek veel leuke voorbeelden van kleurrijke omgevingen waar ik echt blij van werd. Ook beschrijft ze onderzoeken waaruit blijkt dat mensen die werken en/of wonen in een kleurrijke omgeving gelukkiger en vriendelijker zijn en meer zelfvertrouwen hebben. Dat wil je toch!
Kleur zou je kunnen zien als energie die zichtbaar is gemaakt. Dat kleur ons gelukkig maakt is iets van vroeger tijden. Kleur is een indicatie dat de omgeving rijk is, rijk is aan eten, aan zoet, heerlijk fruit. Kleur voedt ons en geeft ons dus ook letterlijk meer energie!

Meer plezier met energie in huis

Licht

Een tweede bron van Energie die je meer Joy laat voelen is licht. Alles wat je ziet en waar je blij van wordt, wordt mede mogelijk gemaakt door licht. Meer zon in je leven dus! Of liever nog, speel met het zonlicht! Juist de variatie in licht maakt ons blij. Ook hier beschrijft Ingrid weer onderzoeken waaruit blijkt dat mensen beter presteren en zich lekkerder voelen wanneer ze worden blootgesteld aan genoeg daglicht, maar dit wist je waarschijnlijk zelf ook al 🙂
Bij Energie gaat het niet alleen om licht en ook niet alleen om kleur, maar juist om de magische combinatie van beide. Energie geeft je de mogelijkheid om van jezelf een stralend zonnetje te maken.

Tips voor meer energie en meer Joy!

Hieronder een aantal tips om meer vreugde in je leven te brengen met energie:

 • Gebruik heldere kleuren in je huis (of voeg meer kleur toe). Dit kan heel snel met wat plaids of kussens;
 • Kies voor warm licht, 3000 graden Kelvin i.p.v. 4000 of 5000 Kelvin (check de verpakking);
 • Kies lampen met een CRI rond de 100;
 • Draag heldere kleding, kies kleding die jou Joy geven en trek je niets aan van wat een ander daar van vindt;
 • Speel met het (zon)licht in je huis. Laat het binnen, verdeel het, laat het weerkaatsen en sprankelen;
 • Maak je eigen regenbogen: zet je boeken op kleur in de kast of kook een maaltijd met alle kleuren van de regenboog;
 • Koop een mooi kleurrijk boeket;
 • Vul je fruitschaal met verschillend gekleurd fruit.
Meer plezier met energie op je boekenplank

Wil je meer?

Als jij, net als ik, meer Joy in je leven wilt check dan absoluut de website van Ingrid Fetell Lee. Bekijk haar TED talk of sluit je aan bij haar erg leuke Facebook groep!
NB: Ik kies er bewust voor om het EngeIse Joy te gebruiken omdat ik geen lekker Nederlands woord kan vinden wat voor mijn gevoel de lading dekt (suggesties zijn welkom!).

Moet je nu direct je hele huis opnieuw gaan inrichten? Nee hoor! De kleuren in mijn huis zijn eigenlijk vrij rustig, behalve in mijn werkkamer en daar zie je nu de foto’s van. Word ik er blij van? Dat zeker! 🙂
Wat ga jij aanpassen?

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Martina schreef:

  Leuk artikel Hilda,
  Ja kleur maken je leven, ik hou ook van bonte kleding, maar soms is het moeilijk te combineren.
  Have joy!
  Een andere keer lees ik wel een ander artikel, je heb er zoveel!!! Chapeau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *