Momenteel aan het lezen (juni 2022)

In december schreef ik een blog over de boeken die ik toen aan het lezen was. Tijd voor een update van de boeken die ik momenteel aan het lezen ben (of net uit heb :-)). Ik lees meerdere boeken tegelijkertijd, soms gaan ze snel uit en soms blijft er ook wel eens eentje liggen om op een ander moment weer opgepakt te worden….

Big Magic

Big Magic, de kunst van creatief leven, van Elizabeth Gilbert. Een boek dat ik in het verleden al eens heb gelezen, maar weer zo vaak langs kwam dat het vroeg om een re-read. En het was inderdaad fijn om (weer) te lezen. Een boek over creativiteit, dat we allemaal hebben (of zijn), maar wat vaak verwaarloosd en genegeerd wordt. Vol herkenning en ook vol met tips over hoe je je eigen creativiteit weer meer mag koesteren. Een hele goede reminder voor mijzelf in ieder geval.


Creatief leven: heb je de moed om naar buiten te treden met de schatten die binnen in jou verborgen liggen?

– Elizabeth Gilbert –

Het verloren symbool

Klinkt heel spiritueel, maar het is een thriller uit een serie geschreven door Dan Brown. De Da Vinci code, eerste van deze serie, komt je misschien wel bekend voor. Een tijdje geleden zag ik de verfilming van het boek langs komen. En toen zag ik ineens het boek in mijn kast staan! Thrillers las ik vroeger best veel, nu al een tijdje niet meer, maar het was best leuk er weer eens eentje te lezen. Spannend, mythisch, leest als een trein. Aan mijn lijstje van gelezen Dan Browns kon ik dus weer eentje toevoegen. Overigens zijn de boeken in deze serie prima los van elkaar te lezen. Binnenkort zal ik de film ook gaan kijken 😉


Niets ontgaat ons

Op aanraden van een vriendin. En terecht! Oei, oei, oei, wat een indrukwekkend (en verdrietig!) boek! Het verhaal wordt verteld vanuit een jongen van 14 die leeft op het wad samen met zijn zieke babyzusje, zijn depressieve moeder en zijn vader die het liefst al hun ellende binnen de deuren houdt. Schrijnend! Echt een prachtig boek van Janke Reitsma met heel veel prachtige poëtische zinnen, zoals deze:

Ma had het dekbed nog over zich heen getrokken, net een bult afval. Zo rook het ook in de slaapkamer, naar ongewassen lijf, naar niet geleefde dagen, naar verstreken tijd.

Mijn laatst gelezen boeken (juni'22)

Je kunt je leven helen

In de categorie zelfhulpboeken, een boek van Louise Hay. Een boek dat je eigenlijk twee keer moet lezen zoals de schrijfster zelf ook zegt. Dat is inderdaad wat ik nu nog aan het doen ben, het boek voor een tweede keer lezen en het nog wat meer laten bezinken. Wanneer je vaker zelfhulpboeken leest, zeker in het veld van het manifesteren van jouw droomleven, vertelt dit boek je niets nieuws. Maar soms is het goed om wat dingen even weer te herhalen. Het begint met een duidelijk uitleg over hoe het werkt met gedachtes en gaat daarna per gebied wat dieper op de zaken in. Denk aan relaties, gezondheid, werk…

De grote wereld

Een boek meegenomen uit een boekenbieb, het boekenweekgeschenk van 2006. Een boek van Arthur Japin die de mooiste liefdeszin schreef. Niet al te dik en dus makkelijk even tussendoor te lezen. Een boek geschreven vanuit het gezichtspunt van kleine mensen. Heel erg blij werd ik er niet van, het is ok, ik gaf in Goodreads 3 van de 5 sterren.

Welk boek ben jij aan het lezen momenteel of heb je net uit? Heb je misschien een boekentip voor mij? Een reactie hieronder vind ik zeker leuk!

P.s. in deze blog deel ik linkjes naar bol.com, maar haal je boeken vooral bij je lokale boekhandel!

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Martina schreef:

  Lieve Hilda, dank voor je bericht, leuk om te weten wat je zoal leest. Hier mijn boeken waar ik elke dag een stukje uit lees:
  De kracht van het NU van Eckhart Tolle;
  De stilte spreekt. van Eckhart Tolle;
  The Secret van Rhonda Byrne
  Alle dagen liefde van Ineke Van Lint.
  Verder ben ik aan het lezen: De orchideeëntuin van Lucinda Riley.
  Erg veel boeken gelezen van Lucinda Riley dit jaar, ik vind ze erg goed en spannend.
  Verder vele boeken van Danielle Steel gelezen, ook erg mooi en spannend! Misschien een tip voor jou ook.
  Veel leesplezier in deze zomer!
  Liefs van mij. Martina
  En o ja, het boek “je kunt je leven Helen” wil ik graag van je lezen als je het uit hebt. Ik heb het ooit volgens mij wel eens gelezen, maar wil het wel weer een keer lezen, is een heel goed boek.
  XXX Martina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *