Momenteel aan het lezen

Dat ik van lezen hou heb je waarschijnlijk wel in de gaten. Ik schreef er al eens eerder een blog over. Boeken lees ik in het Nederlands en ook in het Engels. Ook lees ik zelfs meerdere boeken tegelijkertijd, horror voor sommigen I know… 🙂 Maar elk boek vindt zijn eigen tijd. Sommige boeken lenen zich er niet voor om snel gelezen te worden en dan is een bladzijde per dag soms wel genoeg. Een ander boek lees ik samen met mijn lief of weer een ander boek lees ik zelfs voor… Nieuwsgierig geworden? Hieronder deel ik de boeken die ik op dit moment aan het lezen ben (en met wie).

Een cursus in wonderen

Wanneer je geïnteresseerd bent in (leren) manifesteren kom je dit boek overal tegen. Gabby Bernstein, een Amerikaanse die veel schrijft over manifesteren, zegt dat dit boek haar leven heeft veranderd. Dit boek bestaat uit 3 delen: een tekstboek, een werkboek met 365 dagelijkse lessen en een handboek voor leraren. Ik ben er in september 2020 mee begonnen… Het boek vind ik niet heel toegankelijk en in het begin had ik erg veel moeite met het Bijbelse karakter (ik ben niet gelovig opgevoed). Een Bijbel is het niet, daar waar je God leest kun je bijvoorbeeld ook het Universum of je Innerlijke Wijsheid lezen. Het went… Het werkboek geeft je vooral in het begin ook oefeningen mee, ik heb daar niet echt de tijd voor genomen (sorry!). Tja, wat zal ik zeggen… Ik heb mezelf eraan gecommitteerd dit boek te lezen en houd me daaraan, maar een aanrader vind ik het niet. Veel toegankelijker en wel een aanrader (en ook gelezen) vind ik A course in Miracles Made Easy van Alan Cohen en Ingangen tot een cursus in wonderen van Willem Glaudemans. 

Een nieuw gesprek met God

Deel 2 uit een trilogie van Neal Donald Walsh waarin hij zijn gesprekken met God weergeeft. Wederom een spiritueel boek waar je aan een paar bladzijden per dag genoeg hebt. Wat inhoud betreft zie ik best veel overeenkomsten met de Cursus in Wonderen. Het Bijbelse karakter is hier minder prominent aanwezig. God beschouwt zelfs hoe wij mensen Godsdienst bedrijven (vooral in Deel 1), humoristisch, erg boeiend en leuk om te lezen. In deel 2 gaat het vooral over relaties tussen mensen onderling en de plaats van de mens in de maatschappij. Een heel toegankelijk en goed leesbaar boek. Ik vind het wel een aanrader!


Ongetemd leven

Ook wel Untamed. Een boek wat overal langskwam en waar positief over werd geschreven. Een must-read dus. Ik lees hem samen met mijn lief. Elke week spreken we af toe hoever we lezen. We maken beide aantekeningen die we uitwisselen wanneer we weer bij elkaar zijn en vaak ontstaan er ook interessante gesprekken over. Je zou het spiritueel lezen kunnen noemen. Het is een powerboek en ook een vrouwenboek. Geschreven vanuit een vrouw, een tikje feministisch zelfs. Het gaat over hoe we (als vrouwen) ons steeds aanpassen aan de verwachtingen van anderen en dat het tijd wordt voor ons zelf te kiezen. Zelf denk ik dat dit niet alleen voor vrouwen geldt en vind ik het jammer dat ze het niet wat meer “genderneutraal” heeft geschreven. De inhoud is zeker ok! Ik heb zelfs een aantal stukjes voorgelezen aan mijn dochters 🙂 Een aanrader wat mij betreft!

Het raadsel van alles wat leeft

Little Women

In het Nederlands: Onder moeders vleugels. Een Engels boek aangeraden door mijn jongste dochter van 15. Zij las hem voor Engels, vond het zo’n mooi boek en dacht dat ik het ook een mooi boek zou vinden. Een boek geschreven in de 19de eeuw 🙂 Het gaat over een moeder en haar 4 dochters, vader is uitgezonden als soldaat. Ze hebben het niet breed, maar weten toch dankbaar te zijn en zelfs te delen met mensen die nog armer zijn dan zij zelf. Het is gewoon een erg lief boek. Heerlijk om te lezen zo in de winter 🙂

Het raadsel van alles wat leeft

Het boek dat ik momenteel voorlees aan mijn jongste dochter voor het slapengaan. Ja, dat is deel van ons avondritueel waar ik misschien ook nog wel eens een blog over kan schrijven 😉. Het geeft in korte verhaaltjes antwoord op moeilijke vragen, bijvoorbeeld over hoe de aarde is ontstaan, hoe planten en dieren zijn ontstaan of wat een cel allemaal kan. Het is bedoeld en geschreven voor kinderen, maar zeker ook voor nieuwsgierige volwassenen. Op elke pagina prachtig geïllustreerd, alleen daarom al een aanrader! Een mooi boek om te zien en te hebben, misschien ook een leuke kado tip.

En dan lees ik zo nu dan ook nog een hoofdstuk uit Harry Potter zie mijn blog over Spiritueel lezen…

Zou je het leuk vinden wanneer ik vaker deel wat ik aan het lezen ben? Of heb je misschien een boekentip voor mij? Een reactie hieronder vind ik zeker leuk!

P.s. in deze blog deel ik linkjes naar bol.com, maar haal je boeken vooral bij je lokale boekhandel!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *