Notes of a Wildflower

Een andere blog dan je misschien van mij gewend bent, maar toch ook wel helemaal mij 😄. Want mogelijk heb je het al voorbij zien komen, mijn “Notes of a Wildflower”. Wildflower is mijn woord van het jaar en dat neem ik heel serieus deze keer 😉 Ik neem je even mee op Wildflower reis tot nu toe…

Ergens vorig jaar in de herfst, tijdens mijn solotrip, vielen er wat kwartjes. Kwartjes over waar ik stond, waar ik heen wilde. Met mijzelf en ook met Emfloweryou waarvan je zou kunnen zeggen dat het een verlengstuk is van mijzelf. Dat ik merkte dat ik meer en meer met de seizoenen leefde en wilde leven en daarmee steeds meer thuiskwam bij mezelf. Want dat is waar een Wildflower wat mij betreft voor staat, jezelf kunnen en mogen zijn.

Over de Wildflower

Authenthiek zijn, je eigen weg kiezen, je niets aantrekken van wat een ander daarvan vindt, bewust voor jezelf kiezen, in het hier en nu zijn, in verbinding zijn met jezelf en met de natuur. Allemaal zaken die wat mij betreft ook horen bij het Wildflower zijn, waar ik me in wil onderdompelen en waarover ik wil schrijven en delen. Mijn reis onderweg naar het nog meer omarmen van de Wildflower in mij.

En de Wildmess

En natuurlijk is dat niet één rechte weg van A naar B, de ultieme eindbestemming. Want het echte leven staat soms gewoon keihard in de weg. Onverwacht verdriet dat verwerkt mag worden, een onverwachte wending in je leven waardoor je opnieuw de route moet bepalen, maar soms ook de kleinere dingen als een lekke band, een auto die het ineens niet meer doet, een oppas of juf die ziek is. Ik noem ze de Wildmess momenten. En ook die mogen er zijn, ook daarover wil ik schrijven en delen.

En schrijven…

Schrijven… ik doe het al een tijdje, hier op mijn blog, en vind het heerlijk! Maar ik wil meer! Ik heb zelfs een droom over het schrijven van een boek! Zover is het nog niet, maar schrijven wil en doe ik zeker meer! Ik ben mijn eigen Substack “Notes of a Wildflower” begonnen.

Substack is een platform (geen social medium!) waar heel veel creatievelingen en schrijvers zitten. Waar je je kunt abonneren op de posts van wie je maar wilt volgen. Een beetje zoals je inschrijven op een nieuwsbrief. En geloof me, er worden daar echt veel mooie en inspirerende dingen gedeeld! Er wordt vooral veel Engels geschreven, maar ik schrijf gewoon, heel eigenwijs, als een echte Wildflower, in het Nederlands, someone’s got to do it … 😉

En…

Waar het heen gaat weet ik nog niet helemaal. Wat ga ik op Substack schrijven en wat op mijn blog? Mijn Substack is in ieder geval helemaal gericht op mijn Notes of a Wildflower. Mijn blog hier blijft ook gewoon, maar zal zich daar, denk ik, wel meer en meer heen bewegen. Je hebt dat waarschijnlijk ook al gemerkt met mijn recente blogs over het meer willen leven met de seizoenen, zoals de blogs over Ostara en Imbolc. En ik zal blijven schrijven over de boeken die ik heb gelezen, verwondering en de tiny moments en tiny pleasures. Voor mij hebben die allemaal relatie met de Wildflower in mij.

Mijn website wil ik zeker nog een update geven. Daar mag de Wildflower een prominentere plek krijgen, maar alles op zijn tijd…

Kortom, ik ben lekker op ontdekkingsreis en weet nog niet helemaal waar ik uiteindelijk terecht zal komen. Voor mij valt er van alles op hun plek en voelt het allemaal heel logisch en natuurlijk. Ik hoop dat je met me mee reist en daarbij misschien ook wel de Wildflower in jezelf gaat ontdekken en worden!

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Martina meesters schreef:

    Lieve Hilda,

    Reuze dank weer voor je nieuwsbrief van mei met de kalender die mooi op mijn desktop prijkt!
    Ik wens je een goeie meimaand toe met veel inspiratie voor dat wat je graag doet!: schrijven!
    Liefs van mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *