Ochtendrituelen

Hoe start jij je dag? Laat je dat van de dag en hoe jij je voelt afhangen of heb je vaste ochtendrituelen? Mijn dag start eigenlijk altijd met hetzelfde ritueel. Niet te veel hoeven nadenken zorgt ervoor dat ik mijn dag rustig kan beginnen. Mijn ochtendrituelen, hier komen ze!

Vroeg uit de veren!

Op mijn werkdagen gaat de wekker vroeg af. Vooral in de winter ben ik erg blij met mijn Lightup wekker. Om kwart over 5 komt mijn zonnetje langzaam op tot om 5:45 ook de vogeltjes beginnen te fluiten. Op de dagen dat ik niet hoef te werken word ik meestal ook vroeg wakker, ik ben duidelijk een ochtendmens 😉 Mijn mobiel probeer ik de eerste uren te negeren. Daar heb ik wel even voor moeten oefenen. Gewoon even alleen mijn eigen binnenwereld zonder dat de buitenwereld er al mee aan de haal gaat. 

20/20/20

Ik probeer de 20/20/20 methode te volgen. 20 minuten bewegen, 20 minuten reflectie en 20 minuten voeden. Zie hier een interview van Marie Forleo met Robin Sharma van de 5am Club. Na wat water over mijn gezicht om wakker te worden start ik mijn dag met yoga. Dat varieert van 10 minuten tot een half uur of nog langer wanneer ik daar tijd voor heb. Ik heb een abonnement bij Brett Larkin. Zij heeft overigens ook een YouTube kanaal waar veel gratis lessen op te vinden zijn. Probeer deze eens of deze! Ook in dit geval vind ik het fijn dat ik niet zelf hoef na te denken. Ik kies gewoon een les uit waar ik op dat moment behoefte aan heb.

Yoga


Na mijn yoga zet ik een pot thee en ga ik schrijven. Het schrijven gaat wat op en af. Een tijdje geleden heb ik de The Artist Way “gedaan” waarbij je elke ochtend 3 morning pages schrijft. ’s morgens schrijven kun je ook heel goed gebruiken om je intentie van de dag en je dankbaarheidjes op te schrijven.

Na het schrijven probeer ik iets te doen wat mij voedt. Soms lees ik een paar bladzijden uit een boek (geen roman) of kijk ik een inspirerend filmpje. Dit kan een artles zijn of ook een stukje natuurfilm. Over inspirerende filmpjes gesproken. Lou Niestadt heeft een hele fijne (gratis) ecourse over Ochtendrituelen! Deze laatste 20 minuten vind ik wel het lastigst! Het lukt me dan ook niet altijd. Soms is mijn tijd ook gewoon op!

Ontbijten

Ontbijten doe ik altijd lekker en gezond. Ik wissel daarin af. De ene ochtend yoghurt of kwark met vers fruit en muesli, de andere ochtend havermout. Meestal warm, waarbij de combinatie banaan en pindakaas een van mijn favorieten is. Maar ook wel eens overnight oats met bijvoorbeeld verse frambozen of een chiapudding. Je hebt vast wel eens zo’n gezond onbijtje op mijn Instagram pagina voorbij zien komen 🙂 En check ook eens het Instagram account L’oats of love wat ik samen met mijn dochter vul met heerlijke havermout recepten, waaronder vele gezonde ontbijtjes.

Overnight oats

Hierna ben ik klaar voor de rest van mijn dag!

En nu jij, hoe begin jij je dag het liefst?

p.s. In deze blog deelde ik nog meer tips om de dag goed te beginnen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *