Over geweldig gesproken

Herken je dit? Dat het je allemaal wat te veel is of wordt, dat je niet genoeg hebt aan de 24 uur die in 1 dag zitten, dat je je overweldigd voelt terwijl je je gewoon geweldig wilt voelen… Nou ik wel! Over (niet) geweldig gesproken…

Go with the flow

Na mijn heerlijke vakantie in Barcelona met mijn meiden, over geweldig gesproken, en het aansluitende familieweekend aan zee, gewoon in Nederland, had ik tijd nodig om weer te landen. Tijd nodig om weer in de flow te komen waarin ik zat. Tijd nodig om tijd in te halen, tenminste zo voelde dat.

Eigenlijk voelde het helemaal niet fijn terwijl het voor mij misschien juist wel goed is. Alles los laten, meegaan met de flow, mij vrij voelen en mijn eigen Joy volgen. Dat wat ik juist heb gedaan in Barcelona en aan zee. Wat ik ook graag wil. Al die fijne dingen die momenteel spelen in mijn leven, gewoon genieten!

En toch…

En toch blijft het wat knagen en schuren. Het is te veel, overweldigend, de mailtjes die maar binnen blijven komen, de leuke uitdagingen die langs komen, mijn eindeloze lijstjes met dingen die ik nog wil of “moet” doen (helaas vouwt mijn was zich niet vanzelf op). Niet wetend waar ik als eerste en als laatste mee moet of wil beginnen. Ikzelf die veel te veel dingen leuk vind. 24 uur in 1 dag is gewoon te weinig. Herkenbaar?

Overweldigd

En nu?

Hoe kom ik hier nu uit? In ieder geval even stil staan bij wat ik nu voel. En nadenken over wat mij verder zou kunnen helpen. Voor mij zijn dat nu focussen, loslaten en keuzes maken. En als jij je hierin herkent helpt het jou misschien ook wel verder!

Focussen

Focussen op één ding tegelijk. Uit de berg van al die leuke dingen, één ding kiezen en daar gedurende 1 maand de focus op leggen. Eén ding waar je vooral heel veel zin in hebt! En al die andere dingen zet je in je droomkabinet (zoals Lou Niestadt altijd zegt). Misschien helpt het om letterlijk een doos of schrift te pakken waarin je al je ideeën neerlegt of opschrijft. Volgende maand mag je weer wat leuks kiezen 🙂

Loslaten

Loslaten van wat je in de weg zit of waar je niet meer blij van wordt. Opruimen (Marie Kondo) zowel in je huis als in je hoofd en je hart. Je uitschrijven voor nieuwsbrieven en/of Facebookgroepen. Al die dingen die je doet omdat het zo hoort, omdat het van je verwacht wordt of omdat het van jezelf moet (omdat je zo’n strenge innerlijke criticus hebt). Neem ze eens onder de loep, “moeten” ze echt? Weet je nog… mijn strenge Sarah?

Kiezen

Kiezen voor vrijheid en Joy. Vervang “Ik moet… ” door “Ik kies ervoor… “. Pas vooral op met de “Ik moet nog even…”, want dat “even” kost vaak meer tijd dan je lief is. Je niet langer laten leiden (of lijden) door Social Media, kies bewust of stop er helemaal mee. Zet alle bliepjes, notificaties, meldingen etc. uit of ga eens een hele dag offline. Ook hoef je niet overal direct op te reageren En mocht je spijt krijgen van je keuze of toch iets anders willen: Kies opnieuw, kies opnieuw, kies opnieuw!

Het klinkt zo makkelijk, maar dat is het niet. Voor mij niet in ieder geval. Want ik wil het zo graag goed doen, het iedereen zo veel mogelijk naar de zin maken en er zijn voor mijn meiden, mijn lief, familie en vrienden…

Conclusie

Het is toch best moeilijk, echt kiezen (en zorgen) voor jezelf! Overigens helpt een goede peptalk of dikke knuffel van iemand die jou liefheeft ook. Dus mocht je iemand zien worstelen…. 😄

En nu voor jou: wat helpt jou het beste wanneer je je overweldigd voelt?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *