Paddenstoelen Haiku

Oh, ik kon het niet laten! Vorige maand schreef ik voor de derde keer herfst haiku. Ik houd van de herfst, dat is duidelijk en ik had nog zoveel mooie paddenstoelen foto’s op mijn telefoon! En dus blijf ik nog even bij het herfstthema, alleen nu net even anders, paddenstoelen haiku dus!

Gewone zwavelkop

Mijn collega en kamergenoot heeft paddenstoelen fotograferen een beetje als zijn hobby en kon mij ook vertellen welke paddenstoelen ik gefotografeerd had. Hieronder de gewone zwavelkop. Het is een giftige paddenstoel en hij komt vaak in groepen voor, ook vele malen groter dan het groepje op mijn foto.

Haiku bij gewone zwavelkop


Vliegenzwam

De vliegenzwam, wie kent hem niet? Wat mij betreft bijna het ultieme herfstsymbool! Dit jaar ben ik ze veel tegen gekomen, ook in grote groepen en soms ook met een enorme hoed. Ik vind ze prachtig!

Vliegenzwam haiku


Mycena

Mycena is een grote familie aan paddenstoelen. Welke dit exact is, is niet duidelijk. Klein, bijna wit, maar oh zo mooi!

Mycena haiku

Parelamaniet

Het lijkt wel een beetje een bruine vliegenzwam, maar het is een parelamaniet. Overigens is het wel familie van de vliegenzwam, ook een amaniet. Prachtige naam overigens! En deze bood ook nog een mooie blik onder haar rok. 😊

Parelamaniet haiku

Een hele handige app om onderweg paddenstoelen, en ook planten en dieren, te identificeren is Obsldentify.


Meer…

Nog meer herfst haikus lezen? Je vindt ze hier en hier.

Mijn Soulflowers zijn ook terug te vinden op Pinterest.

Een Haiku is een dichtvorm afkomstig uit Japan en bestaat uit 3 regels. De eerste regel bevat 5 lettergrepen, de tweede 7 en de derde regel weer 5. Een Haiku wordt van oorsprong vaak gekoppeld aan een ervaring in de natuur. In de moderne vorm is dat niet meer persé zo. Ik houd van het schrijven van een Haiku. Het vraagt niet veel tijd maar wel creativiteit. Het is spelen met woorden. En als je één keer aan het Haiku schrijven bent gegaan… dan is het bijna verslavend. Vaak loop ik ze al in je hoofd te maken terwijl ik nog onderweg bent 🙂

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Martina schreef:

    Prachtige paddentoelen en schitterende Haiku’s Hilda!
    Dank voor het maken en delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *