Rondje Bouwepet

Voor onze deel 3 van het Noardlike Wâldenpad, etappe 02 pakken we de route weer op waar we de vorige keer geëindigd zijn, bij wandelknooppunt 33. Ook deze keer stappen we weer op de fiets naar het startpunt (ongeveer 7 kilometer van huis). Het wordt een rondje Bouwepet.

Noardlike Wâldenpad, Etappe 02, Knooppunt 33, Ottemaweg

De Bouwepet

We lopen natuurgebied de Bouwepet in. De zon schijnt, het is er wederom prachtig. Het zonnetje, de winterkleuren van het vele riet, een paar witte zwanen zwemmen in het blauw van de lucht weerkaatsende water. Tot 1990 was dit nog gewoon agrarisch gebied, het is nog een natuurgebied in ontwikkeling. De Bouwepet is een beekje ontstaan in de ijstijd en in ere hersteld. In de ijstijd zijn hier ook vele zwerfkeien beland. Je kunt hier ook een route lopen, een geologisch monument, welke is aangegeven met zwerfkeien. We komen er onderweg inderdaad een aantal tegen.

De bewoonde wereld

Na de Bouwepet komen we op een landelijke verharde weg terecht die ons door een stukje van Mûnein (Moleneind) loodst. We zien best een aantal bijzondere (en ook mooie) woningen. En vaak ook best groot! Grappig en onverwacht lopen we ook nog een stuk over een zandpad door een een klein plukje bos. Zo binnendoor via wandel en fietspaden lopen we langs de onderkant van Oentjerk (Oenkerk) naar Gytsjerk (Giekerk). Bij knooppunt 27 verlaten we het Noardlike Wâldenpad. De volgende keer pakken we de route hier weer op. Gelukkig voldoende gelegenheid om je auto te parkeren.

Terug naar de Bouwepet

Na Giekerk pakken we via een ander pad het rondje Bouwepet weer op. We vinden nog een prachtig bankje om thee te drinken met een stukje gemberkoek. Het weer is ondertussen wat veranderd. De zon heeft zich verscholen achter grijze wolken. Uiteindelijk hebben we iets meer dan 10 kilometer gelopen. We pakken onze fiets weer en fietsen via de Melktap, waar we nog wat verse zuivel halen, weer terug naar huis.

Noardlike Wâldenpad, Etappe 02, koffiepauze De Bouwepet

Voor de liefhebber onze wandeling in knooppunten: 33-37-21-77-24-76-52-27-87-45-34-56-37-33.

Er rijdt een bus langs de doorgaande weg door Giekerk en Oenkerk. In Giekerk (bij knooppunt 27) is vlakbij een supermarkt en ook wel gelegenheid om iets te eten of te drinken.

Mocht je meer willen lezen, dan nog even de verwijzingen naar deel 1 en deel 2 van deze etappe. 🙂

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Martina schreef:

    Het lijkt me weer een mooi tochtje geweest te zijn. Volop genoten van de natuur en alles wat er was.
    Leuk en goed van jullie!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *