September op Schier

Vorig jaar in September was ik samen met mijn lief op Schiermonnikoog. In de lockdown waar thuiswerken het advies was besloten we het nuttige met het aangename te verenigen. We boekten een appartement voor een week om vanuit daar te werken. ’s morgens stonden we vroeg op om bij zonsopkomst te wandelen, hard te lopen of yoga te doen op het strand. We hebben ons zelfs twee keer in de zee gewaaagd! Ook na werktijd en bij zonsondergang waren we op het strand te vinden en soms aten we zelfs de lunch aan zee.

Opladen terwijl je werkt…

Ondanks dat het een “gewone” werkweek was voelde het als een vakantie, misschien ook wel omdat het echt prachtig weer was. En wat is Schiermonnikoog mooi! Ik was er al een hele tijd niet meer geweest, maar wat een prachtige brede stranden waar je vaak maar een enkeling en soms ook helemaal niemand tegenkwam. Bijna te veel moois om te kunnen bevatten. Heerlijk opgeladen en met een telefoon vol foto’s kwamen we weer terug. Bij vier van de foto’s schreef ik een Haiku. Al een tijdje geleden, maar soms dienen zich andere dingen aan die voor gaan. En het strand… blijft altijd mooi, wanneer je ook gaat. En weet je wat het nog mooier is? Over ruim een week gaan we weer!

Zonsopkomst op Schiermonnikoog

Vurig verlangen
In een zee van pastellen
Magische ochtend


Voetstappen in het zand op het strand van Schiermonnikoog

Oneindige reis
Met bestemming onbekend
Richting horizon


Kwal op het strand van Schiermonnikoog

Onderweg naar huis
Neergestreken op het strand
En het is goed zo


Wegwijzer op het strand van Schiermonnikoog

Waar moet je dan heen
Waar alles op alles lijkt
Waar je het niet weet


Meer…

Vorige zomer schreef ik ook een aantal Haiku’s bij fotoos die ik maakte tijdens onze vakantie in Zeeland. Je vindt ze hier.

Mijn Soulflowers zijn ook terug te vinden op Pinterest.

Een Haiku is een dichtvorm afkomstig uit Japan en bestaat uit 3 regels. De eerste regel bevat 5 lettergrepen, de tweede 7 en de derde regel weer 5. Een Haiku wordt van oorsprong vaak gekoppeld aan een ervaring in de natuur. In de moderne vorm is dat niet meer persé zo. Ik houd van het schrijven van een Haiku. Het vraagt niet veel tijd maar wel creativiteit. Het is spelen met woorden. En als je één keer aan het Haiku schrijven bent gegaan… dan is het bijna verslavend. Vaak loop ik ze al in je hoofd te maken terwijl ik nog onderweg bent 🙂

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *