Slapend rijk worden

Slapend rijk worden is mij helaas nog niet gelukt, maar met een rijk gevoel opstaan lukt me zeker wel! In mijn vorige blog over hoe je een miljonair in tijd wordt, schreef ik al dat mijn favoriet het eerder opstaan is. Hieronder deel ik een aantal tips over wat je met deze extra tijd kunt doen en hoe je in ieder geval met een rijk gevoel je dag kunt beginnen.

Sta het liefst op voordat de rest van het huis wakker wordt en je het huis even helemaal voor jezelf hebt. Dit kan 15 minuten zijn of zelfs een half uur of een uur.

Yoga

Mijn favoriete begin van de dag! Nadat ik mijn ochtendritueel in de badkamer heb afgerond start ik mijn dag met yoga. Even lekker je lijf wakker maken. Online zijn er genoeg lessen te vinden, ze zijn er van 5 tot 30 minuten, net waar jij tijd voor en zin in hebt. Kijk maar eens bij Brett Larkin en Yoga with Adrienne.

Meditatie

Je kunt je dag ook beginnen met een meditatie. Lekker rustig wakker worden, misschien wel gewoon liggend in je bed. Kathryn Nicolai van Nothing much happens heeft naast een podcast waarmee je heerlijk in slaap valt ook een podcast (lees: meditatie) waarmee je lekker wakker wordt: First This. Deze duurt ongeveer 10 minuten en elke week post ze een nieuwe.

Wakker worden met een rijk gevoel

Schrijven

Dit kan op verschillende manieren. Je kunt natuurlijk 3 morning pages schrijven zoals Julia Cameron aanraadt in haar boek The Artist’s Way. Je kunt het houden bij één bladzijde in je dagboek. Ook kun je even stil staan bij je intenties voor vandaag en deze opschrijven. Of begin je dag met het opschrijven waarvoor je dankbaar bent (en waarom!).

Lezen

In de ochtend lezen, wanneer je hoofd nog leeg is, vind ik erg prettig. Zelf probeer ik dagelijks een gedicht te lezen zoals bijvoorbeeld uit A poem for every day of the year of Ik wou dat ik een vogel was (met prachtige illustraties!). En ook lees ik vaak een paar bladzijden uit een non-fictie boek. Maar een tijdschrift of roman kan natuurlijk ook prima! En ondertussen lekker genieten van je eerste kop koffie of thee in mijn geval 😊

Naar buiten gaan

Even een frisse neus halen buiten, een korte of een wat langere wandeling. Mocht je dat wat te veel van het goede vinden kun je ook even het raam van je slaapkamer openzetten of even naar buiten te stappen om een paar keer diep in- en uit te ademen. Heerlijk die frisse lucht in je longen!

Nu ben ik benieuwd? Ga je dit uitproberen? En welke tip spreekt je het meeste aan? Of heb je misschien nog een andere tip? Een reactie hieronder vind ik altijd leuk!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Martina meesters schreef:

    Lieve Hilda,
    Wat een mooie goeie tips om je dag mee te beginnen!
    Succes ermee!
    Liefs van mij, Martina. XXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *