Solo avontuur

Het was iets dat ik al een tijdje op mijn bucket-list had staan en wat ik dit jaar ook op mijn 23for23 lijstje had gezet, net als vorig jaar overigens, maar dat terzijde 😉 Een weekendje weg in mijn alleentje, een solo avontuur dus! En ik heb het gedaan! Niet een weekend maar een hele (mid) week zelfs!

Alleen zijn, de dingen in mijn eigen tijd en tempo doen, ik vind het heerlijk! Alleen…. ben ik niet zo vaak helemaal alleen. En als ik wel alleen ben zijn er altijd wel dingen die “ook” moeten, naast de dingen die ik graag zou willen doen. Denk aan een wasje draaien, een boodschappenlijst maken, stofzuigen… Ik probeer de vrijdagochtend, mijn vrije dag, hier voor te gebruiken. Dat lukt niet altijd, maar als het lukt doe me dat echt goed!

En dus leek het me heerlijk om een paar dagen echt alleen te zijn. Zonder verplichtingen, zonder een huishouden dat om aandacht roept. En een weekend alleen, dat leek me nu ineens veel te kort! En dus boekte ik voor mezelf een hele midweek een houten chalet aan de rand van de Veluwe, letterlijk 200m vanaf het bos. In de herfst, wanneer het bos op zijn mooist is. En ik plakte het weekend er nog aan vast om samen met mijn lief van dit fijne plekje te genieten.

Ik had er enorm veel zin in, al kwam ook in me op dat ik mezelf misschien wel tegen zou komen. Dat ik me misschien alleen zou voelen of eenzaam. Dat is geen moment voorgekomen, de tijd vloog voorbij! Ik moet er wel bij zeggen dat ik wel gewoon “online” was en bereikbaar voor mijn meiden, lief, vrienden en familie. Mijn social media heb ik gevolgd als ik daar zin in had.

Ook heb ik het mezelf makkelijk gemaakt. Een krat vol boodschappen zodat ik niet direct naar de supermarkt hoefde. O.a. had ik een groentetaart gemaakt en daarvan 2 stukken meegenomen als avondmaaltijd. En daarnaast ook soep, afbakbroodjes en wat beleg. Havermout, met toebehoren, voor in de ochtend, fruit en chocolade 😆 Oh ja, en kaarsjes natuurlijk! En een tas vol leesvoer…

Ik heb mijn eigen ritme gevolgd, ging vroeg naar bed en werd ook weer vroeg wakker. Begon mijn dag met yoga, zette thee, stak een kaarsje aan en ging lezen en/of schrijven. Elke dag ben ik naar buiten geweest. Het regende best veel, maar tussen de buien was het gewoon droog en scheen soms zelfs de zon! Veel gewandeld en ook 2x hard gelopen, Dat laatste is zoveel leuker in een bos! Tijdens het wandelen veel foto’s gemaakt. Over 5 kilometer doe ik rustig 2 uur 😁. Het was er prachtig en ook erg afwisselend. Al die mooie herfst kleuren!

Verder heb ik geschreven, ook een aantal gedichten, veel gelezen en ben ik bezig geweest met nadenken over waar ik met Emfloweryou heen wil. Daar borrelt ook van alles 😊.

Sommige mensen vonden het raar of leek het niks. In de meeste gevallen kreeg ik hele positive reacties op mijn solo avontuur. Heel veel mensen lijkt het heerlijk. Trekt dit aan je, droom je hier ook al een tijd van? Ik zeg doen! Hier lees je hoe ik het heb gedaan, maar kies vooral wat jij fijn vindt. Een dag, een weekend of net als ik een hele week. Naar het bos of juist naar een stad, offline of online… wat je maar wilt! Voor mij is het zeker voor herhaling vatbaar!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *