Strand Haiku

Och, wat was het heerlijk, vakantie aan zee! Gewoon in ons eigen land, in Zeeland. Wandelen, hardlopen, schelpjes zoeken, genieten van de zonsondergang, de mooie luchten, de zilte geuren, het mooie zachte licht… Je mag mij er elke dag wel loslaten! Het leverde weer een aantal mooie foto’s op die mij weer inspireerden tot het schrijven van een paar Strand Haiku.

Haiku Golfbrekers bij zonsondergang

Stevig verankerd
Als beschermende armen
Tegen mijn tranen


Haiku Kokkel op het strand

Paar mijmerende
Blote voeten in het zand
Vinden de liefde


Haiku bij uitzicht over golfbrekers

Zilte uitzichten
Ruisende zeegeluiden
Zout prikkelt mijn huid


zonsondergang aan zee

Einde van de dag
Afscheid in volle glorie
Een mijmerend strand

Als je deze Strand Haiku leuk vindt, vind je mijn Paardebloem Haiku misschien ook leuk om te lezen! Mijn Soulflowers zijn ook terug te vinden op Pinterst.


Een Haiku is een dichtvorm afkomstig uit Japan en bestaat uit 3 regels. De eerste regel bevat 5 lettergrepen, de tweede 7 en de derde regel weer 5. Een Haiku wordt van oorsprong vaak gekoppeld aan een ervaring in de natuur. In de moderne vorm is dat niet meer persé zo. Ik houd van het schrijven van een Haiku. Het vraagt niet veel tijd maar wel creativiteit. Het is spelen met woorden. En als je één keer aan het Haiku schrijven bent gegaan… dan is het bijna verslavend. Vaak loop je ze al in je hoofd te maken terwijl je nog onderweg bent 🙂

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *