Waarom niet?

Nieuwe dingen leren en ervaren. Kost het jou ook geen enkele moeite om een reden te verzinnen waarom je hier vooral niet aan wilt beginnen? In deze blog krijg je ze van mij kado :-), maar ik wil vooral delen waarom je dit juist wél zou willen!

Ik voel me er niet comfortabel bij

Nee, natuurlijk voel je je er niet comfortabel bij. Nieuwe dingen leren of ervaren, uit je comfortzone stappen, alles in jou verzet zich tegen veranderingen. Het is heerlijk om gebaande paden te bewandelen, maar wordt het ook niet wat saai en voorspelbaar? Als je blijft doen wat je deed, krijg je wat je kreeg (Albert Einstein). Juist, door uit je normale doen te stappen ga je jezelf ontwikkelen, ga je groeien. Je wordt er zelfverzekerder, intelligenter en creatiever van.

Ik heb geen tijd

Ja, het is een veel gebruikt “excuus”. En ja, ik gebruik deze ook zeker. Maar als je écht iets wilt, maak je er tijd voor! Het is een kwestie van prioriteiten stellen, echt voor jezelf kiezen. Sta eens een kwartiertje eerder op. 6 dagen een kwartier eerder op staan levert je zomaar 1,5 uur in een week op! Elke week 1,5 uur tijd voor jezelf, om nieuwe dingen te leren en te ervaren! Met 1,5 uur per week kun jij op een Ukelele leren spelen, portretten leren tekenen of een trui leren breien.

Ik maak het toch niet af

Je wordt al moe bij het idee dat je ergens aan moet beginnen? Wie zegt dat jij het helemaal af moeten maken? En ja hoor, ik, lees: de perfectionist in mij, herken deze zeker. Jij hoeft helemaal niets namelijk! Je kunt ook nieuwe dingen leren en ervaren zonder dat je iets “af” maakt. En vindt je misschien zonde van je geld? Er zijn ook genoeg gratis e-courses te vinden op het internet. Keerzijde van gratis kan zijn dat het jou niet een voldoende stok achter de deur geeft, maar het lijkt mij een goed startpunt. En als je toch niet de juiste cursus hebt gekozen, kies je, trots op jezelf, gewoon opnieuw…

Waarom niet op een Ukelele leren spelen?

Ik weet alles al

Als jij alles al weet en ervaren hebt, doe het vooral niet! Maar weet jij echt alles? Heb jij echt alles ervaren? Misschien is het dan tijd om anderen iets te leren! Anderzijds, ben je nooit uitgeleerd. Ja, ik hoor in een training ook wel eens iets wat ik al eens eerder gehoord heb, wat ik al weet of ik wat al kan. En toch zijn er altijd weer nieuwe inzichten, gezichtspunten en lessen te leren. Probeer jezelf steeds deze vraag te stellen: “wat kan ik hier nog van leren?”. Je zult je verbazen, het is meer dan je denkt!

Ik heb geen zin

“Dan maak je maar zin”, zei mijn moeder altijd. Ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met deze zin. Als je geen zin hebt, doe het dan gewoon niet! Niemand bepaalt voor jou wat je zou moeten doen. Anderzijds zul je merken dat wanneer je WEL gewoon start je dit uiteindelijk toch energie en zin(geving) geeft.

Nog meer redenen om het vooral wél te doen

Het verbreedt je wereld, je wereldbeeld. Je leert nieuwe mensen kennen. Je leert gewoon iets nieuws! Iets wat je nog niet kon, kun je nu wel! Het biedt nieuwe mogelijkheden en kansen. En het is gewoon hartstikke leuk! 🙂

Waarom niet op een Ukelele leren spelen?

Waarom er nu een foto van een Ukelele bij deze blog? Omdat ik vorig jaar mijzelf een Ukelele kado heb gedaan. Omdat het mij geweldig leek om weer te zingen en mijzelf daarbij te begeleiden én omdat je op een Ukelele binnen een weekend al een lied kunt spelen. Dus waarom niet? En ik vind echt heerlijk om te doen! Check ook vooral ook eens Uked!

En dus… wat ga jij binnenkort leren?

Meer lezen? Hier vind je mijn vorige blog.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *