Noardlike Wâldenpad, Etappe 02, deel 1

In deze blog het verslag van deel 1 van Etappe 02 van het Noardlike Wâldenpad. Ook nu maken we er weer een rondwandeling van. Een korte deze keer (ongeveer 5 kilometer). Door mijn val op het ijs wandel ik nog niet echt lekker. Niet zo snel en ook nog niet zo ver.

Het eerste deel

We fietsen naar Quatrebras, het beginpunt, vanwaar we eerst een stukje richting Hardegarijp lopen. Het is hier nog druk met auto’s vanwege de afrit van de Centrale as, waar me met een viaduct ook overheen lopen. Al snel slaan we af en lopen we op een klinkerstraatje. Eerst nog langs een rijtje huizen, later hier en daar nog een boerderij. Links en rechts van de weg en ook tussen de weilanden boomwallen, typisch Friese Wouden 😊

De andere kant…

We lopen over ’t Oare Ein… Je zult er maar wonen, aan de andere kant… 😊 Al snel zijn we bij t Dûke-Lûk, waar het Noardlike Wâldenpad de volgede keer weer zullen oppakken. ’t Duke Luke is een hotel en ook een eetcafë. Als er ijs ligt kun je hier prima opstappen. In de zomer kun je een kano of fluisterboot huren of gaan suppen.

't Oare Ein, Veenwoudsterwal

Nogmaals de andere kant…

Wij slaan hier rechtsaf en vervolgen onze weg door Feanwâldsterwal (Veenwoudsterwal). Ik rijd hier best wel eens langs, het is best aardig hier eens langs te lopen. Er staan best veel mooie oude (woud)huisjes en boerderijen. Je loopt langs een smalle gracht: ’t diept of ook wel de Diepwal.  Het doet een klein beetje aan Giethoorn denken. Deze gracht vormt de grens tussen de gemeente Tytsjerkestadiel en Dantumadiel.

Aan het eind ontdekken we nog een onverhard pad met een wandelnetwerk aanduiding. Deze onthouden we even voor een volgende wandeling of rondje hardlopen. Leuk hoor, nieuwe paden ontdekken vlakbij huis! 😊

En weer terug

Langs de doorgaande weg tussen Bergum en Veenwouden lopen we weer terug naar Quatrebras. Ook nu steken we de Centrale as weer over met een viaduct.

Bij Quatrebras kun je heel gemakkelijk een bus pakken naar Leeuwarden of Dokkum. Ook niet ver is het NS Station in Veenwouden. Voor een hapje en drankje kun je zoals gezegd terecht bij t Dûke-Lûk. Pas aan het eind van etappe 02 zul je weer horeca of openbaar vervoer (bus) tegen komen.

Een beschrijving van Etappe 01 van het Noardlike Wâldenpad vind je hier en hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Jessie schreef:

    Ikwil wel in die bootjes😊😍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *