Rondje Jistrum

Eindelijk een mooie zonnige zaterdag! Wel nog nachtvorst en dus fris. Voor vandaag hebben we besloten om naar de kerk van Jistrum te fietsen, waar we de vorige keer eindigden, en een rondje te lopen. Een stukje van etappe 06 en via andere wandelknooppunten langs het Bergummermeer weer terug naar het startpunt.

Al snel lopen we via landelijke klinkerweggetjes Jistrum uit en lopen we Kootstertille binnen. We lopen langs de Benedictus kerk en lezen dat het Prinses Margriet kanaal vroeger gewoon dwars door Kootstertille liep. Dat doet ze nu niet meer, even later steken we haar over via een grote brug.

Hierna lopen we een stukje langs het kanaal zo een klein, maar mooi stukje natuurgebied in: de Hege Bulten. Dat het de afgelopen tijd veel heeft geregend en heeft gewaaid is nog goed te zien. Onze lenigheid en schoenen worden goed getest 😉

Via wederom een landelijk weggetje lopen we weer terug naar de hoofdweg, de verbinding tussen Drachten en de weg tussen Groningen en Leeuwarden. Hier verlaten we het Noardlike Waldenpad. We steken het Prinses Margriet kanaal weer over via dezelfde brug. Hier lopen we langs de industrie van Kootstertille, een minder leuk stuk van de route. We zien even geen knooppunten aanduidingen tot we bij de brug Skûlenboarch zijn. Prachtig daar, zeker wanneer het Bergummermeer in zicht komt. Mooie uitzichten, schaapjes, het zonnetje, we genieten! Helaas geen fijn bankje op dit stukje van de route, die zouden daar zeker goede sier maken! Dit deel van de route hebben we ook wel eens fietsend afgelegd in omgekeerde richting. Zeker de moeite waard!

Na nog een paar kilometer lopen komen we, na nog wat boeken gescoord te hebben in een fijne minibieb, weer uit bij de kerk van Jistrum. Totaal een wandeling van ruim 11,7 km. We hebben genoten, mede mogelijk gemaakt door het prachtige weer 🙂

Voor de liefhebber onze route in knooppunten:

44-48-16-28-47-22-34 -23-36-44

Voor het openbaar vervoer ben je hier voornamelijk op de bus aangewezen en die brengt je misschien ook niet altijd helemaal waar je wilt zijn.
Ook raad ik je aan zelf eten en drinken voor onderweg mee te nemen. Horeca is er weinig onderweg. De twee gelegenheden die we tegenkwamen, in Jistrum en bij Schuilenburg, waren beide dicht (op zaterdag rond de middag).

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *