Bloesem Haiku

Heerlijk hè, de lente! Na de winter met de kou en de mooie zachte kleuren ben ik wel weer toe aan wat meer groen, meer bloemen en meer zon! Zo fijn dat ik een tuin bezit en zelfs een kleine boomgaard. Elk jaar opnieuw genieten van die prachtige bloesem in de lente en het fruit in de herfst. Op het fruit mogen we nog even geduldig wachten. Nu genieten we van de prachtige bloesem. Foto’s uit eigen tuin dus. En ik schreef er een paar Bloesem Haiku bij, een ode aan deze lente!

Perenbloesem

In mijn kleine boomgaard staan twee perenbomen: een stoofpeer en de Conference peer. Hieronder zie je de bloesem van de stoofpeer. Hij bloeit altijd uitbundig en levert in de herfst een vracht aan stoofpeertjes.

Perenbloesem

Witte belofte
Lief op het eerste gezicht
Licht blozend kusje


Sierappelbloesem

Hieronder de bloesem van een sierappel die vlak bij mijn voordeur staat. Ik houd erg van het contrast van deze mooie donkerroze bloesem en de blauwe lucht op een zonnige lentedag.

Sierappelbloesem

De slingers hangen
Klaar voor een buitenfeestje
De lente komt ook


Appelbloesem

Als laatste de mooie zachtroze bloesem van mijn appelboom, een goudreinet. Later dit jaar in de herfst word ik beloond met hele mooie grote appels waarmee je de heerlijkste appeltaarten kan bakken!

Appelbloesem

Lente verliefde
Blozende buitenblosjes
Vlinders in je buik


Meer…

Vorige lente schreef ik Haiku’s bij fotoos die ik maakte van paardenbloemen, een ode aan de paardenbloem! Je vindt ze hier.

Mijn Soulflowers zijn ook terug te vinden op Pinterest.

Een Haiku is een dichtvorm afkomstig uit Japan en bestaat uit 3 regels. De eerste regel bevat 5 lettergrepen, de tweede 7 en de derde regel weer 5. Een Haiku wordt van oorsprong vaak gekoppeld aan een ervaring in de natuur. In de moderne vorm is dat niet meer persé zo. Ik houd van het schrijven van een Haiku. Het vraagt niet veel tijd maar wel creativiteit. Het is spelen met woorden. En als je één keer aan het Haiku schrijven bent gegaan… dan is het bijna verslavend. Vaak loop ik ze al in je hoofd te maken terwijl ik nog onderweg bent 🙂

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *