Nog meer herfst Haiku’s

Net als vorig jaar heb ik ook dit jaar een aantal herfst haiku’s geschreven. De foto’s heb ik gemaakt tijdens een wandeling en uitgekozen omdat ze mooi bij elkaar passen. Dat is misschien niet zo gek wanneer je ze maakt in hetzelfde jaargetijde en tijdens één en dezelfde wandeling. Hier zag ik echter nog een gemeenschappelijk thema. Het zwart en wit, het hard en zacht.


Natuurlijk is het in de herfst prachtig om in het bos te lopen en te genieten van de bomen in hun herfsttooi, de paddenstoelen en al het andere wat de natuur in het bos je biedt. Maar ook buiten het bos, gewoon op straat, laat de herfst zich in al haar mooiheid zien. Ik hoop dat deze foto’s je inspireren. Dat wanneer jij vandaag of morgen door de stad loopt je ook de pracht van dit seizoen ziet. Dat je het bewust waarneemt, ervan geniet, er dankbaar voor bent en er misschien ook wel een mooie foto van schiet. En er zelfs, als je je daartoe geroepen voelt, een gedicht bij schrijft.

Waterplas

Een weerspiegeling
In regen, wind en modder
Gevallen schoonheid


Galappel

Vandaag vangt mijn blik
Een eenzame polkadot
Perfectie op straat


Blad op straat

Paar losse blaadjes
Overschreiden de grenzen
Binnen de lijnen


Als je deze Herfst Haiku leuk vindt, vind je mijn Herfst Haiku van vorig jaar misschien ook leuk om te lezen! Mijn Soulflowers zijn ook terug te vinden op Pinterst.


Een Haiku is een dichtvorm afkomstig uit Japan en bestaat uit 3 regels. De eerste regel bevat 5 lettergrepen, de tweede 7 en de derde regel weer 5. Een Haiku wordt van oorsprong vaak gekoppeld aan een ervaring in de natuur. In de moderne vorm is dat niet meer persé zo. Ik houd van het schrijven van een Haiku. Het vraagt niet veel tijd maar wel creativiteit. Het is spelen met woorden. En als je één keer aan het Haiku schrijven bent gegaan… dan is het bijna verslavend. Vaak loop ik ze al in je hoofd te maken terwijl ik nog onderweg bent 🙂

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *