Zero Waste: douchen

Badderen, poedelen, douchen, heerlijk! En dan vooral ook met een heerlijk geurig douche- of badschuim. We hebben er aardig wat van staan, we zijn tenslotte meisjes 😊. Zero Waste douchen? Nou nee, en dus gaan we kijken of dat ook anders kan.

douchen voor zero waste

Eerst opruimen

Toevallig komt het zo uit dat ik op 1 september mijn oudste dochter vraag om alle overbodige doucheschuim, shampoo etc. uit onze douche op te ruimen. Tijdens het opruimen hoor ik haar al roepen dat we echt best veel hebben staan. Fijn dat ze dat in dit geval ook zelf constateert 😊. We zouden ons moeten schamen… De douche is bijna saai leeg. Ik heb nog wel 2 leuke zeepbakjes (van hout!) gehaald. Die zijn wel nodig wanneer je wilt overstappen naar zeep, ze blijven daarmee langer houdbaar. We zetten er nog een plant bij et voilà! Onze douche is nu helemaal zen.

Aan de zeep

Als alternatief heb ik een aantal blokken zeep. 2 blokken die ik al eens had meegenomen van een vakantie in Frankrijk en 1 zeep gekocht bij bag-again. Ik heb het gevoel dat zeep aan een come-back bezig is, of komt dat nu omdat ik me nu bezig houd met Zero Waste? Lush ken ik al een tijdje maar je ziet steeds meer mooie (handgemaakte) zepen aangeboden worden. Check bijvoorbeeld ook eens Werfzeep of het Zeeplokaal. Ook op Etsy is veel te vinden. Het kiezen wordt er niet eenvoudiger op.

We hebben ook nog een blok zeep om ons haar mee te wassen en een blok zeep om ons mee te scheren maar daarover later meer!

zero waste zeep

Wennen

De meiden zijn niet anders gewend dan gewoon een klodder douchegel of schuim uit een tube of fles en dus is wassen met een stuk zeep wel even iets anders. Gelukkig heb ik nog een stapel washandjes liggen, ook die waren in onbruik geraakt. Wist je trouwens dat een washandje iets typische Nederlands is? In het buitenland kennen ze wel wasdoekjes maar dat is toch echt iets anders dan het praktische washandje 😊

Ik wen er vrij snel aan, bij de meiden duurt het wat langer vooral omdat je huid wat stroever voelt na het wassen met een blok zeep. Misschien hebben we het ideale zeepje nog niet gevonden. Heel benieuwd wat we hiermee gaan doen na deze maand en waar we voor kiezen. Ik vermoed dat de meiden niet geheel over willen naar blokken zeep. Daarnaast hebben we nog wat voorraad op te maken…

Klik hier voor mijn blog van gisteren over de verschillende soorten plastic…

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Jessie schreef:

    Ik volgde een artikelen reeks van een Syrische jongen en zijn integratieproces. Eén van de dingen waar hij zich over verbaasde, was de hoeveelheid soorten om je te wassen: shampoo, douchegel enz. In Syrie hadden ze een zeepblok, voor alles.

    Ben benieuwd hoe het bevalt zonder conditioner…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *