Zero Waste: evaluatie

30 september 2019, de laatste dag van onze Zero Waste Challenge! Je verdiepen in Zero Waste leven. 30 dagen lang elke dag een blog over onze Zero Waste Challenge. Leuk, maar ook intensief. Tijd voor een evaluatie! En houden we nu op? Nee hoor!

Impact

Zo leuk, dat wanneer je een Challenge als deze bedenkt en ook laat vallen bij mensen, dat dit je plan is, dan begint het al! Zelf ga je je erin verdiepen, nadenken over waarover je wilt gaan bloggen en stiekem al een beetje beginnen. Maar ook dan al beïnvloed je de mensen om je heen. Ook zij verdiepen zich, nemen actie, sturen je interessante artikelen etc. Allemaal positieve energie. Empower yourself to Empower others! 

zero waste impact

Wat houden we er in?

Afgelopen maand hebben we echt wel wat nieuwe dingen uitgeprobeerd. Het ene was makkelijker te accepteren dan het andere. Het wassen met een blok zeep was even wennen, maar voor mij prima voort te zetten. Wel hebben we natuurlijk nog een voorraad doucheschuim etc. in plastic flessen. Deze zullen we wel op gaan maken. Maar ik denk echt dat de douche  niet meer zo vol zal staan als hij voor onze Challenge stond. Het haren wassen met een shampoo bar is voor mij prima, de meiden zijn nog niet helemaal overtuigd. Ik wil zeker nog een ander merk proberen! Het blok scheerzeep en de zelfgemaakte deo zijn wat mij betreft blijvers. Bevalt prima! Het is ook mijn intentie om de zuivel bij de Melktap te blijven bestellen. Het is wel iets wat echt even in je systeem moet gaan zitten, maar ik ga er voor. Het scheelt bij ons echt wel wat afval.

Wat wil ik nog aanpakken?

Een maand is maar kort en zoals je in diverse blogs hebt kunnen lezen heb ik nog niet alles aangepakt danwel aan kunnen pakken. In ieder geval wil ik nog kritisch naar de spullen op mijn wastafel kijken. Zelf een gezichtscrème maken en kijken of ik daar met minder potjes toe kan. Ander aandachtspunt is nog het schoonmaken, ook daar is zeker nog wat te winnen. Wat nog steeds veel afval oplevert is de verpakking rond fruit (en soms groente). Ik zou het heel graag willen aanpakken, maar heb op dit moment nog niet een goed alternatief helaas.

En wat verder?

Ik schat zo in dat we nu ongeveer 1 vuilniszak per 2 weken aan restafval overhouden. Daar ben ik best tevreden mee. Ik weet ook niet of ik dat nog echt verder naar beneden kan krijgen. Na deze Zero Waste Challenge is er wel degelijk wat permanent veranderd en ik verwacht dan ook dat we bewust met afval blijven omgaan en ook nog wel wat nieuwe uitdagingen aangaan. Dus wie weet! Ik kan me heel goed voorstellen dat er nog wel eens een Zero Waste blog volgt. Die plaats ik hier gewoon bij 🙂 Natuurlijk hoop ik dat ik je heb kunnen inspireren om ook een (klein) stapje richting minder afval te zetten. Alle kleine beetjes helpen, een beter milieu begint toch echt bij jezelf!

Heb je mijn blog van gisteren over Zero Waste tussendoortjes al gelezen?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *