Zero Waste: haren wassen

Zero Waste je haren wassen of misschien wel helemaal niet meer wassen. Laten we eens kijken naar de mogelijkheden.

Uitdaging

Haren wassen… toch iets ingewikkelder dan het wassen van je lijf, tenminste naar mijn mening. Onze lange haren hebben wel verzorging nodig natuurlijk. Daar waar ik met het wassen van mijn lichaam best makkelijk overstap op het gebruik van een blok zeep, vind ik dat met haren wassen toch een grotere uitdaging. En dat geldt ook voor mijn meiden 🙂

No-Poo

Een echte Zero Waste keuze is je haar gewoon niet meer wassen, of in ieder geval geen shampoo meer te gebruiken (no-poo). Deze uitdaging laat ik graag aan een ander over. Zelf was ik, op advies van de kapper, mijn haar slechts 1x per week. Gelukkig is mijn haar niet vet en als het nodig is was het ik gewoon 2x. Het is volgens mij echt niet nodig om elke dag je haar te wassen. Helemaal niet meer wassen is wel het andere uiterste.

zero waste zeep

Shampoo bar

Gelukkig zijn er ook alternatieven, bijvoorbeeld de shampoo bar! Wij kozen voor een shampoo bar waarin ook gelijk een conditioner verwerkt zit, wel zo makkelijk. Hoe het werkt is dat je met je handen en wat water schuim maakt en dat over je haar verdeelt. Met lang haar is dat nog wel een klusje, gelukkig hoeven we dit maar 1x te doen. Ik moet eerlijk gezegd nog wel een beetje overtuigd worden.

Gisteren plaatste ik een blog over hoe je Zero Waste je menstruatie doorkomt.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Jessie schreef:

    Hoe bevalt ie nu, na langer gebruik?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *