Zero Waste: huisdieren

Zero Waste voor je huisdieren. Is het ook mogelijk om je huisdieren op een Zero Waste dieet te zetten?

Nu hebben wij alleen een kat: Teun, maar ik denk dat een aantal dingen die voor Teun gelden ook voor andere huisdieren gelden. Over heel veel andere huisdieren kan ik je helaas niets vertellen. Een korte blog vandaag, maar toch hoop ik je inspireren om te onderzoeken of je hier nog wat kunt winnen.

Vleesjes en brokjes

Onze kat krijgt vlees uit een blikje en daarnaast kattenbrokjes. Vlees uit een blikje inderdaad en dus niet uit losse zakjes of tinnetjes. Blik is recyclebaar en daarmee wat mij betreft de beste optie voor ons op dit moment. De brokjes kochten we in een zak, een plastic verpakking. Ik ben toch eens om me heen gaan kijken en ik denk dat ik voor de brokjes een beter alternatief heb gevonden: brokjes in een kartonnen pak van Felix. Toch wat plastic geëlimineerd.

zero wast diervoer

Bulkstore

Van “vroeger” herinner ik me meerdere mogelijkheden om zelf droge kattenbrokken in een zak te scheppen. Bij de dierenwinkel en ook bij het tuincentrum hier in de buurt dat destijds nog diervoer verkocht. Toen nog in een plastic zakje uiteraard. Een bulkstore voor diervoer zit er niet meer in mijn dorp in elk geval. Mocht dat bij jou wel zo zijn, maak er dan gebruik van. En als je, net als ik, niet anders kan, koop dan in ieder geval een zo’n groot mogelijke verpakkingshoeveelheid.

Teun

Kattenbak

Onze Teun heeft geen kattenbak, onze tuin is groot genoeg en het bevalt ons en hem prima. Dat laatste neem ik dan maar aan 😊 Wat kattenbakvulling heb ik helaas niets zelf getest. Er zijn zeker alternatieven voor een meer (of zelfs helemaal) zero waste kattenbak. Kijk hier en hier. Mocht je nu bijvoorbeeld een hond hebben, ik weet dat er ook biologische afbreekbare poepzakjes te krijgen zijn!

Gisteren schreef ik een blog over Zero Waste scheren!

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Jessie schreef:

    Onze kat weigert nat voer uit blik te eten. Ze laat het gewoon staan. Naast brokken krijgt ze een half zakje natvoer per dag. Tsja, niet blij met de verpakking… Alternatief is alleen maar brokken. Vind ik ook wat sneu. Een dilemmaatje dus.

  2. Monique Pol schreef:

    Bij de Jumper kan je voer scheppen en dus eigen verpakking/voorraad box meenemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *