Zero Waste: menstruatie

Hoe kom je nu Zero Waste je menstruatie door? De Zero Waste optie voor maandelijkse ongemakken is natuurlijk het Menstruatiecupje al dan niet in combinatie met uitwasbaar maandverband.

Ongemakkelijk

Mijn vriendinnen en ik worden er altijd een beetje giechelig van. En eigenlijk vonden ze dat ik deze Zero Waste challenge uitdaging ook voor mijn menstruatie moest gaan inzetten. De grappen over hoe ik dat dan in foto (en video) zou laten zien waren niet van de lucht, leuk zulke vriendinnen 😛

Ik heb me er uiteraard wel even in verdiept. De verhalen erover zijn positief! En toch heb ik het deze maand niet geprobeerd. Een menstruatiecupje heb je in maten en het is echt van belang dat je de goede maat hebt. Dat moet je dus gaan bepalen en uitzoeken. Daarnaast vergt het inbrengen enige oefening.

zero waste menstruatie

Kosten en baten

Als laatste kost zo’n cupje rond de 20 euro. Een cupje gaat ongeveer 10 jaar mee. Als je kijkt wat je o.a. aan tampons bespaard kan dit zeker uit! Maar voor een experiment is het mij toch wat te duur, laat staan dat ik dit experiment in 1 maand kan uitvoeren en mijn ervaringen kan delen. Mocht ik het in de toekomst alsnog gaan proberen, zal ik mijn ervaringen delen!

Weerstand

Wat het uitwasbare maandverband betreft. Daar zit voor mij weerstand, ik vind het geen fijn idee. Dat zouden heel goed vooroordelen kunnen zijn. Ook hier lees ik positieve verhalen over. Voor deze challenge moet ik jullie hierin teleurstellen, ik ben ook deze challenge niet aan gegaan.

Als je wilt weten hoe het ons na 2 weken vergaat, klik dan hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Ilse schreef:

    Ik snap heel goed dat je het, met alle andere uitdagingen van de challenge, nog even uitstelt, maar ik zou het zeker overwegen. Ik gebruik de cup nu ongeveer 2 jaar en het fijne vind ik dat je de cup 12 uren achter elkaar kan dragen, dus geen gedoe op je werk😁. Thuis na het wakker worden en als je thuis komt van het werk verschonen. De organicup, die ik heb, heeft maar 3 maten, dat is makkelijk kiezen: https://www.organicup.com/nl/product/organicup/ . Als je een uitwasbaar inlegkruisje gebruikt om eventuele drupjes op te vangen (die je bijna niet hebt) dan voelt het denk ik wat minder vies om ze uit te wassen. Je kunt ze gemakkelijk zelf maken van een katoenfluweel en een laagje fleece als absorptie. Lekker zacht en kan in elke kleur die je wil. Ik heb gekozen voor oud-roze zodat eventuele vlekjes minder opvallen. Hopelijk heb je wat tips

    Groetjes Ilse

  2. Ilse schreef:

    Ik bedoelde: hopelijk heb je wat aan de tips🙃. Veel succes met de 2e helft van de maand

    Groetjes Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *