Zero Waste: rond de wastafel

Zero waste rond de wastafel? Tja, net als bij velen denk ik, is daar veel plastic te vinden in de vorm van allerlei potjes en tubes. Uiteraard lukt het niet om dit even in 1 maand anders te regelen, sowieso niet omdat de potjes en tubes nog niet leeg zijn. Maar wat heb ik wel gedaan en wat zouden jij of ik nog meer kunnen doen?

Deodorant

Ik gebruik eigenlijk altijd rollers. De zero waste “rollers” van Ben & Ana heb ik besteld bij bag-again. De verpakking is van papier en de “roller” of eigenlijk stick druk je met de handen steeds een klein stukje naar boven. Er zijn meerdere geuren beschikbaar, wat mij betreft echt een prima alternatief!

zero waste deo

Zelf deodorant maken

Deodorant is ook heel goed zelf te maken! Het recept wat ik gebruikt heb:

1 deel maizena

1 deel baking soda

1 deel kokosolie

Al dan niet een paar druppels etherische olie naar voorkeur

Dit meng je door elkaar en doe jij bijvoorbeeld in een glazen pot, wel met een enigszins wijde opening. Je brengt het namelijk op met je vingers. Wat mij betreft een blijvertje, ik vind het echt prima werken! Ik kwam er zelfs achter dat deze deodorant ook heel goed werkt bij schrale plekjes, je huid wordt er heel zacht van!

Andere tips

  • Wattenstaafjes van hout, die zijn prima (online) verkrijgbaar. Die van plastic zijn bij mij vanaf nu een no-go.
  • Een tandenborstel van bamboe, ook goed te verkrijgen. Ik heb het niet zelf uitgeprobeerd, maar als mijn plastic variant af is, ga ik dit zeker regelen. Voor elektrisch poetsen is helaas nog geen Zero Waste alternatief.
  • Uitwasbare make-up pads of wattenschijfjes. Zelf gebruik ik ze niet, ik heb het dus ook niet getest maar het is volgens mij een prima optie.
  • Tandenstokers van hout!

Gisteren schreef ik een blog over Zero Waste drinken!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Jessie schreef:

    Houten wattenstaafjes zijn ook bij sostrene te koop, als je niet online wil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *