Zero Waste: scheren

Scheren, ook zo’n activiteit waar je in een vrouwenhuishouding regelmatig mee van doen krijgt. Wat kun je doen om (nog meer) Zero Waste te scheren? Dit geldt overigens natuurlijk niet alleen voor vrouwen! 🙂

Wegwerpmesjes

Wegwerpmesjes zijn natuurlijk uitgesloten wanneer je Zero Waste wilt leven. Die gebruik ik in ieder geval niet. Mijn scheermesje heb ik al jaren, zo nu en dan vervang ik het mesje. Het scheermesje zelf is van plastic en de mesjes zijn helaas ook niet plastic vrij.

zero waste scheren

Alternatieven

Er zijn scheermesjes, de zogenaamde krabbertjes of veiligheidsscheermessen met vervangbare mesjes te krijgen die geen plastic afval opleveren. Ik heb het niet uitgeprobeerd, maar ik ga ervan uit dat dit vergelijkbaar werkt aan het mesje dat ik nu gebruik. Omdat mijn mesje nog prima is laat ik het zo.

Scheerzeep

Ik gebruik eigenlijk altijd scheergel of crème uit een bus en dat levert onnodig afval op. Daarnaast is er een prima Zero Waste alternatief: een blok scheerzeep. Ik kocht een scheerzeep van Werfzeep. Met water en je handen laten schuimen, het schuim opbrengen en scheren maar! Het is een vettige zeep die erg zacht is voor je huid. Ik ben om, voor mij geen bussen meer! Hier kun je ook een filmpje vinden hoe je met een scheerkwast scheerschuim kunt maken als je wilt.

Mijn blog van gisteren ging over Zero Waste kadootjes!

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Jessie schreef:

    Me scheerschuim is net op. Dus ga ik de scheerzeep proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *