Zero Waste: thee

In ons huishouden wordt veel thee gedronken. In ieder geval ‘s morgens bij het ontbijt en ook ‘s avonds (tussen avondeten en slapen). Het blijkt gelukkig ook een goede keuze te zijn voor een Zero Waste leven (naast water en zwarte koffie). Ik durf bijna niet te zeggen hoeveel soorten thee we in huis hebben, maar dat maakt ook dat ik zie hoe divers het aanbod is qua het verpakken van thee.

zero waste thee

Thee verpakkingen

  • Doosje verpakt in plastic, de losse zakjes zonder extra verpakkingsmateriaal (bijv. Lipton)
  • Doosje verpakt in plastic, de lossen zakjes ook nog los verpakt in een papieren hoesje (bijv. Pickwick en sommige thee bij de Aldi)
  • Doosje niet verpakt in plastic, losse zakjes verpakt in een papieren hoesje (bijv. sommige thee bij de Aldi)
  • Doosje niet verpakt in plastic, losse zakjes zonder extra verpakkingsmateriaal (bijv. Zonnatura)

Of het doosje zelf in plastic verpakt zit, kun je aan de buitenkant zien. Hoe het in het doosje zelf zit, daar staat aan de buitenkant weinig over vermeld. Blijkbaar is het gewoon mogelijk (zie Zonnatura) om en geen plastic en geen extra verpakkingsmateriaal per zakje te gebruiken. Leveranciers, doe er wat aan!

Beste Zero Waste keuze

De laatste is wat Zero Waste betreft natuurlijk de beste optie. Gelukkig ook goed verkrijgbaar, alleen moet je natuurlijk wel de beschikbare smaken lekker vinden. Daarnaast is een hele mooie optie het gebruiken van losse thee, met name wanneer je dat in een papieren zakje (of eigen meegebracht potje of zakje) kunt verkrijgen.

Zero waste thee?

Gisteren schreef ik blog over Zero Waste rond de wastafel.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Jessie schreef:

    In Frankrijk zit zelfs elk theezakje soms nog in plastic….bizarrrr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *