Zero Waste: voedsel bewaren

Zero waste je voedsel bewaren, hoe doe je dat? Daarmee bedoel ik dat je dus minder of geen aluminiumfolie of vershoudfolie gebruikt!

Aluminium en vershoudfolie

Aluminium folie en vershoudfolie heb ik in huis, maar ik gebruik het niet echt vaak. Als het kan gebruik ik aluminium folie meerdere keren en vaak is dat best mogelijk. Aan het begin van onze Zero Waste Challenge heb ik wat extra plastic bakjes gekocht voor het meenemen van fruit, maar ook voor het bewaren van voedsel. En inderdaad, deze bakjes gebruiken we daadwerkelijk voor onze challenge!

Alternatieven

Voor aluminium- en vershoudfolie, of voor het bewaren van voedsel in het algemeen zijn naast plastic bakjes meerdere alternatieven. Kijk bijvoorbeeld eens hier. Ik houd me aanbevolen voor een sponsor om één en ander uit te proberen 🙂. Je hebt zelfs een foodhugger speciaal voor je avocado!

Bijenwasdoek

Bijenwasdoek

Ik heb een set van 3 verschillende maten bijenwasdoek besteld en deze uitgeprobeerd. Aan de bijenwasdoek zit een luchtje wat ik niet persé vies vindt. Het werkt hetzelfde eigenlijk als aluminium folie of vershoudfolie. Je kunt het om een product of schaal vouwen en zelfs in de vriezer gebruiken. Het is niet geschikt voor vlees of vis. Je kunt hem afwassen met een koud sopje en ongeveer 10 maanden lang gebruiken waarna je het in de groenbak kunt gooien. Op de foto zit onder de bijenwas overigens een spaghetti pompoen uit eigen tuin, bereid met een Bolognese saus 🙂

Bewaarbakjes

Zoals ik in de inleiding al aangaf gebruik ik nu ook meer gewone plastic bakjes om restjes voedsel te bewaren. Dat werkt op zich ook prima al is het voor grotere hoeveelheden of ovenschotels niet zo praktisch. Mocht je eens wat meer overhouden kun je ze ook goed gebruiken voor de vriezer!

Mijn blog van gisteren over Zero Waste Kunst vind je hier!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Martina Meesters schreef:

    Heel goed bezig zeg!!!, ik ga er ook meer opletten hoor !
    Veel succes alle 3!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *